Až neuvěřitelně zní, že Česká televize odvysílá pár zápasů v přímém přenosu. A jedním z vybraných je duel I. B třídy mezi Doksy a Unhoští (16.4.). „Je to v rámci projektu, který domluvili šéf sportovního kanálu ČT4 Jiří Ponikelský a Miroslav Pelta. Středočeský kraj půjde jako první, vysílat se bude v neděli dopoledne. Více podrobností zatím nemám," řekl Deníku komentátor Pavel Čapek. A Doksy? Těší se moc, ale… „Snad nebudou vidět naše kabiny. Měli bychom stavět nové, ale až v létě," usmál se šéf klubu Marek Mařík.

Také čtěte: Cestování do Prahy bude pro Kladenské snazší

Druhou akcí bude projekt Středočeského fotbalového svazu Dneska první liga! Ten zavítá na zápas mezi Hřebčí a Unhoští 4. června a v jeho rámci přijedou také kamery a s nimi známé osobnosti.

Hlavním showmanem je bavič Jakub Kohák, jemuž sekunduje už zmíněný Čapek. S nimi dorazí do Hřebče dva bývalí reprezentanti jako hlavní tváře obou týmů. Na podzim se akce setkala s velkým diváckým zájmem, na zápasy chodilo přes tisíc lidí a Hřebeč by ráda v tomhle ohledu nezklamala.

„Jsem rád, že byl vybrán tenhle zápas, pro mě je velmi prestižní. V Unhošti bydlím od narození a u fotbalu jsem tam prožil krásné roky. Nicméně teď jsem ve Hřebči a chci vyhrát, protože body budeme potřebovat k prvnímu místu," říká sekretář Hřebče Adam Kindl, který má skutečně blízko k oběma mužstvům. Ten se těší, že se zápas povede.

Nepřehlédněte: Bývalý rozhodčí Jiří Adam se možná vrátí do nejvyšší soutěže

„Snad přijde hodně lidí. Rád bych, abychom byli nejúspěšnější, takže bych si představoval dvanáct set diváků. Ale spokojil bych se se šesti sty. Bude to parádní akce, snad se nic nepokazí a i hra bude odpovídat derby se vším všudy," dodal Kindl.