Domácí sice nemohli počítat se zkušenou trojicí Stolár, Duda, Šroba, přesto se zápas vyvíjel podle jejich představ.

Také oslabení hosté (scházeli Přichystal a Repaský) byli dlouho dost neškodní, spoléhali hlavně  na obranu a na podzim famózního Kohouta v bráně.

Ani on je ale v závěru půle nespasil při dvou akcích J. Hrubého. Ten nejprve frnkl obraně a připravil merunu nádherně Uhrovi, který z dorážky nezaváhal. A chvíli na to sám technickou ranou mistrně vymetl šibenici – 2:0.

Po přestávce to ještě chvíli vypadalo na ničím nerušenou koncovku, ovšem děly se věci. Domácí  se dopustili zkratu při rozehrávce, Braškov se dostal do přečíslení a Nosek připravil skvěle zakončení Nachtigalovi – 2:1. Následnou nepovedenou malou domů Jíchy, který se po vzoru jiných kanonýrů přesunul na stopera, sice Nachtigal nepotrestal (skvěle zasáhl Jungr), ale hra už byla dávno jiná. „Koledovali jsme si a měl jsem neblahé tušení. To se také bohužel potvrdilo," žehral kouč Dobré Vlastimil Hrubý.

Skutečně, v 75. minutě jeho hráči hrubě chybovali při zkoušce ofsajd-systému a na Jungra se řítila dvojice hostů. Nosek nezaváhal a dokonale se tak pomstil bývalému klubu. „Už před zápasem jsem mu řekl, že jestli dostane hned za začátku červenou, že ho uškrtím. Motivaci naštěstí předvedl jinak, byl u všeho důležitého," usmíval se braškovský trenér Jaroslav Želina.

V závěru sice Čechie konečně zapnula a mohla ještě výhru strhnout na svou stranu, ale už urazila fotbalového boha, nastřelila dvě břevna a závěrečnou tutovku promarnil Machek. „Tohle se těžko vydýchává. Dlouho to vypadalo na jasné utkání, ale zbytečně jsme vykoledovali snížení a naše hra se potom rozpadla," přiznal zklamaný Vlastimil Hrubý.

Jeho protějšek Jaroslav Želina byl spokojen. „Ještě pořád čekáme na první výhru, ale tuhle plichtu beru. Vždyť v poločase se nám lidi smáli, že jich dostaneme dalších pět. Pak se mi někteří omluvili," dodal.