Poslední Štětí budou s největší pravděpodobností následovat ještě tři týmy. Jistotu setrvání tak nemá ani sedmé Kladno. Tak je soutěž vyrovnaná. Ve čtyřech bodech je našlapáno osm mužstev!

„Aby byla úplná jistota, potřebujeme jedno vítězství," míní před zápasy na hřišti třetího Motorletu a doma s druhým Vyšehradem trenér Kladna Ivan Pihávek a připustil, že při dobré konstelaci hvězd by mohl k záchraně stačit i současný bodový zisk.

Před duelem s Motorletem jenž je farmou Sparty, nehledí stejně jako v jiných zápasech, na jeho postavení v tabulce.

„Nebudeme si připouštět sílu soupeře. Hráli jsme na podzim otevřený fotbal s Plzní a budeme ho hrát i v sobotu. Jedeme to do Prahy zkusit urvat a věřím, že už tento víkend rozhodne, kdo tam zasviští. Doufám, že to nebudeme my," řekl kladenský kormidelník, před nímž se rýsuje v této sezoně takřka neuvěřitelná věc. Potřetí za sebou by mohl poslat na hřiště stejnou základní sestavu!

Na marodce bohužel stále zůstávají Pavel Bartoš a Stanislav Skořepa. Co ale kouče těší je výkonnost dorostenců, kteří mu fotbalově rostou před očima. Poslední utkání s Českým Brodem dohrávali čtyři.

„Jdou výrazně nahoru a někteří už jsou schopni konkurovat i starším hráčům," pochvaloval si Pihávek a přiznal, že letošní sezona ho stála mnoho psychických sil, poněvadž hráči se nedokázali vyvarovat individuálních chyb, které degradovaly týdenní snahu celého týmu. O to víc se těší na dovolenou.

Kupodivu v současnosti je před finále soutěže klidnější. Pramení to z velkého tréninkového úsilí týmu a jeho posledního výkonu, kdy jeho mužstvo z trávníku vymazalo Brod (5:1).

Kladno má na jaře čtvrtou nejúdernější ofenzivu a celkově jeho nejlepším střelcem je kapitán Tomáš Procházka, který zatížil konto soupeře už deseti góly, přičemž šest jich bylo z pokutových kopů. Klasickým koncovým hráčem je ale mladý útočník Jiří Doležel, který přišel do SK v průběhu jara z béčka Žižkova a v devíti utkáních nastřílel devět branek!

„Před hostováním v Kladně jsem se trošku trápil. Teď je moje bilance dobrá a jsem rád, že plním to, co se ode mne očekávalo," uvedl vytáhlý centr.


Také na něm bude v sobotu dopoledne ležet tíha odpovědnosti. Kolik má napáskováno ostrých nábojů?

„Doufám že tolik, kolik bude potřeba k tomu, abychom vyhráli a nestrachovali se o záchranu. Rád bych si poslední zápas s Vyšehradem společně s diváky užil," přál si dvacetiletý střelec s tím, že v hledišti stadionu Motorletu bude v sobotu dopoledne, stejně jako v Úvalech, jeho rodina včetně otce, pravidelného návštěvníka zápasů Kladna. Možná dorazí i některý kamarád.

Co bude dál Jiří Doležel ještě neřeší. „Nabídky na stole zatím neleží a zabývat se tím budu až po sezoně. Teoreticky je ve hře také Kladno," prohlásil.