„Je otázka času, kdy dostaneme gól," poznamenal jeden z domácích diváků po půlhodině hry. Jeho věštba se však nesplnila, poněvadž herně lepší, rychlejší a důraznější Kladno svoji největší příležitost první půle nevyužilo.

Bartošovu krásnou ránu pěkně lapil v pravém horním růžku brankář Pařízek. Na druhé straně minula šibenici hlavička nebezpečného Böhma.

Až těsně před pauzou sudí Chytrý odpískal domácím první faul! Za nedovolený zákrok na brankáře Hůlu jim neuznal gól. „Soupeř nás přehrával v záložní řadě, kde byl kvalitnější. Nepouštěl nás do hry," prohlásil trenér vítězů Václav Hradecký.

Po obrátce se fotbal ze hřiště vytratil a hra se změnila v pouhý boj. Zápy přidaly na důrazu a už po čtyřech minutách duel rozhodly. Po sporné přízemní standardce z levé strany v podání výborného M. Svobody usměrnil balon  do kladenské sítě Málek.

Gól to byl vyloženě z kategorie hloupých a laciných. Pak se ještě blýskl krásným zákrokem  Hůla, jenž pod břevnem vytlačil hlavičku Böhma.

A co Kladno? To ve druhé půli vyklidilo trávník a vyjma střely Šumského Pařízka vážněji neohrozilo.
„Na malém hřišti jsme se nedokázali vyrovnat se zvýšeným důrazem zkušenějšího soupeře. Věděli jsme, že to bude boj," řekl trenér Kladna Daniel Drahokoupil.

Podle Hradeckého ale hostům agresivita nescházela. „Dohrávali situace, ale to se nedá nic dělat, takto se hraje o život," řekl s tím, že zápas nedohráli dva jeho hráči.

Jednoho odvezla sanitka s poraněnou ledvinou. Paradoxně k tomu došlo před gólovou standardkou. „Ten faul si rozhodčí vymyslel, Bartoš tam dal jen tělo a soupeř do něj narazil. V každém případě jsme to měli ubránit," řekl Drahokoupil.