Úvodní branku utkání obstaral kapitán hostů Tomáš Marek, o kterém se už nedá tvrdit, že je svátečním střelcem. Naopak, co se týče roku 2017, patří mezi nejlepší zakončovatele týmu. V mistrácích se trefil čtyřikrát. Tentokrát z 20 metrů poslal ránu z první do zadního vinglu!

Severočeská parta mladíků okolo veteránů Gedeona a snajpra Bočka srovnala druhým jmenovaným na 1:1. Byl to vůbec první divizní gól chomutovského celku do hostouňské sítě. Chvíli před půlí však strhl vedení zpět na stranu hostů Daniel Novák.

"V první půli jsme hráli dobře. Dařily se nám kombinace a dali jsme dva pěkné góly," pochvaloval si Marek.

Po změně stran padaly góly už jen za záda brankáře Kudrny. Domácí celek, jenž před týdnem překvapil výhrou v Českém Brodě, se trefil čtyřikrát, přičemž skóre otočil dvěma brankami, již se vešly do tří minut.

Obě padly ze standardek, přičemž ta na 2:2 byla parádní. Zahradník trefil trestňák z prostoru rohu velkého čtverce do bližšího horního koutu.

Když si pak Ondřej Burant smolně vstřelil vlastence, bylo vymalováno.

"Byl to smolný zápas. Před týdnem se k nám štěstí přiklonilo, dnes nám scházelo," povzdechl si Marek a přiznal, že před druhým gólem chyboval, když chtěl hrát kombinačně a míč z nebezpečného prostoru neodpálil. 

Chomutov – Hostouň 5:2 (1:2).
Branky: 14. Boček, 60. Zahradník, 63. Mešič, 76. vlastní, 86. Chaloupka - 9. Marek, 42. Novák.
Hostouň: Kudrna - Krndžija, Burant, Hanuščík, Viduna - Trnka, Kabele, Marek, Novák, Mach - Hájek.