Slánští si před týdnem ve Hřebči penalty úspěšně vyzkoušeli, včera ale ně dojeli. Lépe se povedly hostitelům, kteří se v malém derby po základní hrací době rozešli se svým rivalem smírně 2:2 (0:0).

Domácí se obávali, že budou muset výrazně sáhnout do rezervy, aby dali do kupy jedenáctku, nakonec jim scházeli pouze zranění Císař a Mucha. První půle ale vyzněla herně pro hosty. „Slaný mě v prvním poločase příjemně překvapilo," přiznal marodící kapitán Velvar Marek Mucha.

Branky však padaly až po změně stran. Skóre otevřel z přímého kopu velvarský Budějský (53.), Slánští ale dokázali Čablíkem (60.) a Volfem (65.) stav otočit. Spravedlivou remízu určil další povedený přímý kop v podání Budějského (69.), který se trefil ze stejného místa.

V penaltovém rozstřelu Slánští dvakrát neuspěli (Tikovský, Pospíšil), zatímco jejich sok jedinkrát (Šmidrkal). Vítěznou trefu obstaral Chrobák.

Tuchlovice některé hráče šetřily pro mistráky, tudíž do utkání na půdě Mutějovic nasadily mladé pušky, které se jim za důvěru odvděčily a už v prvním poločase jim vystřílely postup na úkor účastníka I. B třídy.

Hosté vyhráli 4:1 a už v poločase to bylo 3:0, když se dvakrát trefil Balík, jehož dvakrát vyzval ke skórování Kacafírek. Ten se posléze také prosadil, když Peroutkův centr poslal do sítě hlavou.

I poslední gól padl ze vzduchu. Dal Peroutka, jemuž přihrával Holan. Předtím poražení snížili na 3:1.