Domácí Slaný B v utkání roku vyzve rezervu Hostouně. „Postoupit by si za dominaci v soutěži zasloužily oba týmy. Oba by byly ozdobou vyšší soutěže," prohlásil kouč hostů Miroslav Supáček a s úsměvem dodal, že by rád založil tradici, poněvadž před dvěma lety ve Slaném slavil postup s Tuchlovicemi.

Pod jeho slova se jednoznačně podepsal jeho protějšek Radim Vavroch, který všechno shrnul do jedné věty: „Dáme pohár na prostředek a pak si ho někdo odnese," prohlásil.

Lepší výchozí pozici mají hosté, kteří disponují tříbodovým náskokem, tudíž jim k postupu do I. B třídy stačí jakýkoli bodový zisk. Na druhou stranu domácí musí k posunu do vyšší soutěže vyhrát za tři body.

Podzimní utkání v Hostouni rozhodl až penaltový rozstřel: Hostouň B – Slaný B 2:1 pk (76. vlastní – 4. Beneš).

První týmy obou klubů mají jistou záchranu, tudíž trenéři mohou využít služeb hráčů A celku. Ze soupisky však smějí použít jen dvě jména.
Supáček prozradil, že potrénovali v plném počtu.

„Máme tam ale nějaká zranění. Přednost dostanou hráči, kteří si to uhráli. Většina z nich tak bude z béčka," řekl s tím, že moudřejší bude po sobotním divizním utkání prvního týmu se Štětím.

Zkušený kouč očekává dramatické utkání, které by mělo přilákat minimálně tři stovky diváků. Co se týče soupeře, musí si jeho tým dát na hráče krajského přeboru. „Myslím, že to posílí hlavně vepředu Hořejším, Ahmedem nebo Stožickým," uvedl Supáček.

Domácí kormidelník Radim Vavroch řekl, že celé jaro hráli o to, jestli jim soupeř v tabulce uteče anebo ne. „Cíl byl zahrát si tohle utkání, takže máme jakoby splněno," prohlásil s tím, že je smutné a kruté, že tým s jednou prohrou za sezonu nepostoupí.

Prozradil, že se na áčko budou orientovat. „Máme mladé kluky, kteří by už okres neměli hrát. Hostouň ale má větší možnosti béčko posílit. V žádném případě nic nevzdáváme," řekl trenér Slaného a dodal, že trávník je ve skvělé kondici.

Soupisky

Slaný A: Sedlák, Čáblík, Maroušek, Zelenka, Kubaška, Tikovský, Ahmed, Galbavý, Hořejší, Hansl, Stožický.

Hostouň A: Pavlík, Hanuščík, Burant, Motlík, Marek, Boruta, Čurda, Novák, Vlasatý, Trnka, Vašák.