Trenér Ivan Pihávek očekává zápas podobný předchozím, kdy se střetávali s celky z první poloviny tabulky. „Naše výsledky nahrály tomu, že sérii končíme zápasem, který může napovědět v otázce, kdo přezimuje na první místě," uvedl.

Celý týden se snažil hráče dostat do pohody, aby z jejich hry zmizela jistá křeč. „Trénovalo se hodně a doufám, že se to projeví v sobotním utkání. V Litoměřicích jsem cítil, že nám chyběla trošku dravost. Rychlost kondice byly v pořádku," konstatoval kladenský kormidelník.

Kolegové trenéři mohou Pihávkovi závidět. Ve čtvrtek večer neměl na marodce ani jednoho hráče a pokud nepřijde nějaká viróza nebo se něco nestane na pátečním tréninku, měl by mít k podzimnímu šlágru k dispozici kompletní kádr. „Pro mne je příjemné, že nemusíme mít na lavičce dva dorostence jako to bylo v utkání s Libiší. I tréninky mají jiný náboj, když je nás hodně," prohlásil.

Utkání bude řídit jako hlavní Eliška Kramlová ze Strakonic.

„Nic proti tomu nemám. Paradoxně jsem v neděli byl na utkání Podlesí – Všenory, které řídily tři holky. Musím říct, že nic nepokazily a daly zápasu šmrnc. Doufám, že ani v sobotu nebude žádný problém a hráči s lajnovými jí maximálně pomohou," přeje si Pihávek.

Lovosice jsou farmou druholigového Ústí nad Labem, jež má s fotbalem velké záměry, a ty se týkají také farmy. V létě navíc posílily o zkušené hráče Svátka, Kočího a exkladeňáka Kratochvíla, jenž se už potřetí v kariéře potkal v jednom dresu s dalším bývalým hráčem SK – Antonínem Holubem.

Ten bude v sobotu tvořit hru hostů. V kabině domácího celku má spoustu kamarádů a bývalých spoluhráčů. „Už se s klukama trošku dráždíme," usmíval se Holub a dodal, že se před sezonou posílili podobně jako Kladno.

Očekává vyrovnaný a dobrý zápas. Jeho tým sezonou proplouvá velmi dobře, byť nedosahuje vysokých výher.

„To je pravda. Letos je ale soutěž podstatně těžší než loni, kdy jsme několik vysokých výher měli," uvedl Holub a přiznal, že v případě výhry svoji kabinu odmění.

Dále řekl, že cílem Lovosic je hrát do třetího místa a pak se v závěru sezony případně poprat o postup. Teď jim ale začíná těžká série, Kladnu naopak sobotním zápasem končí.

Na podzim odehrál Holub všechna utkání, což je vzhledem k jeho vleklým potížím s koleny malý zázrak. „Ještě to není stoprocentní a doufám, že během zimní přestávky se dám dohromady," uvedl s tím, že by se rád vrátil domů do SK. Zatím jím oslovený nebyl. „Ta možnost tady je. Kladno je Kladno, měl bych to za barákem," řekl.

Na jaře Kladno vyhrálo v Lovosicích 4:0 a před rokem doma 3:2 po penaltovém rozstřelu.