Konat se bude sice až příští neděli, už dnes však organizátoři pracují na propagaci. „Chceme do ochozů dostat co nejvíc diváků z blízkého a širokého okolí," uvedl sportovní manažer klubu Jozef Janík.


Domácí tým bude mít pod patronací bývalý reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši, jejich soka z Unhoště pro změnu útočník Luděk Zelenka, jenž má malou výhodu, protože unhošťské borce komentoval v Doksech v televizním duelu Můj fotbal živě.

Ilustrační foto
Derby o baráž: Novo - versus Slovan

Janík je s nominací Ujfalušiho maximálně spokojený, a také pro něj mají připravený speciální dárek. Jak ale přiznal, snažil se zlanařit Dušana Šventa, který má bohužel jiné povinnosti.„Kluci si mě v kabině dobírají, že jsem Slovák, tak jsem jim chtěl přivést ještě jednoho," smál se Janík a dodal, že mu vadí, když jeho tým v druhém poločase poleví. Proto pro derby, které už o ničem nebude rozhodovat, a tudíž by mohlo nabídnout ničím nesvázanou pěknou podívanou, má připravenou zvláštní motivaci. Ta ovšem může přijít pěkně draho.


„Za každý vstřelený gól dám do kasy tisícovku," prozradil Janík. V tom případě se má Unhošť na co těšit. Domácí borci také, poněvadž budou mít speciální dresy, na nichž bude mimo jiné vyvedeno: včera I. B třída, dneska první liga a zítra I. A třída. Unikátní fotbalovou talkshow pro celou rodinu bude moderovat duo Pavel Čapek – Jakub Kohák. Začíná se už v 13.30 hodin a po utkání proběhne tzv. Tiskofka, na níž budu mít přístup všichni zájemci. Mimo jiné uvidí na plátně i rozbor zápasu.

U kladenského soudu byl ve středu dopoledne obviněn z vraždy svojí matky jednapadesátiletý M.Š. z Hradečna. Na muže byla uvalena vazba.
Muž z Hradečna byl ve středu u kladenského soudu obviněn z vraždy svojí matky

Utkání bude mít také charitativní podtext. Výtěžek ze vstupného bude rozdělený mezi Komunitní centrum pro osoby s autismem ve Hřebči a Centrum služeb Slunce všem v Unhošti. „Chceme spojit příjemné s užitečným," uzavřel Janík.