Dlouholetá snaha koučů Karla Kreisingera, Jaroslava Hrubeše, aktuálně hlavního trenéra Karla Příhody a dalších, se vyplácí i na poli sportovním, vždyť tým do 14 let je jednou z ozdob mládežnického fotbalu v Kladně.

Žáci SK jsou v v B skupině České ligy žáků na skvělém třetím místě za pražskými kluby Meteorem a Bohemians 1905, za sebou drží celky Ústí n. L. Jablonce i Liberce. A to je co říct, navíc jsou nejlépe střílejícím týmem soutěže (68 gólů v 18 zápasech).

Navíc vedení připravilo sérii celkem tří zimních turnajů, kde kladenské talenty poměří síly také s elitními družstvy z dalších skupin Žákovské ligy – Spartou, Slavií, Teplicemi nebo Mostem.

První z turnajů se koná už tuto neděli 7. prosince ve sportovní hale Centrum u Sletiště pod názvem Sport Invest Cup. Garantem turnaje, který se bude hrát už po sedmé v řadě, je tedy společnost nejvlivnějšího Kladeňáka na českém fotbalovém nebi – hráčského agenta Viktora Koláře, který zastupuje hromadu skvělých sportovců v čele se brankářem Chelsea Petrem Čechem.

Dalším turnajem v pořadí bude 18. ledna Vestav Cup a na závěr 1. února Remax Cup.

„Do Sport Invest Cupu nasadíme dva týmy a těšíme se, jak zvládnou konfrontaci s nejlepšími mužstvy. O naše kluky se naprosto nebojím, dlouhodobě totiž se Spartou nebo Slavií drží krok," řekl před začátkem turnaje bývalý výtečný fotbalista Jaroslav Hrubeš.