Doksy vyhrály na Dobré v šestém kole I. B třídy 1:0 brankou Vladislava Šoffera ze 72. minuty utkání. A po závěrečném hvizdu velmi dobře pískajícího talentu Jiřího Řičicy propukla jejich nefalšovaná radost. „Doma jsme skoro rok nedostali gól a minule nám ho Mšec dala. Každá série jednou skončí," plánoval před utkáním kouč Doks Jiří Škvára.

A vyšlo mu to, jeden z mýtů padl. Doksy navíc zdolaly soupeře, který v prvních pěti kolech bral jedině po třech bodech a vede tabulku. Samy naopak začaly soutěž bez lesku.

Nahrál jim osud. Nejlepší hráč Velké Dobré a zřejmě celé soutěže Tomáš Zelenka se v minulém kole vážně zranil a po těžké operaci se sice na zápase objevil, ale pouze na vozíku. Hlediště mu zatleskalo, ale hrát nemohl, což bylo na doverském fotbalu v sobotu moc vidět. 

První část patřila víc Doksům, ale gól Mošničky pro ofsajd neplatil. Druhá část byla víc doberská. Ale tlak domácích dvacet minut před koncem opadl, Šoffer si naběhl na centr a osamocený skóroval. Dobrá už neměla na zvrat schopnosti. 

Čechie Velká Dobrá – SK Doksy 0:1 (0:0). Branka: 72. Šoffer.

Mnohem více o utkání si přečtěte v úterním Kladenském deníku. Prohlédněte si fotogalerii z utkání a videonahrávku rozhovoru s trenérem Doks Martinem Škvárou.