Kdo bude blíž krajskému přeboru?


Už je to sedm let, kdy se fotbalisté Velvar a Tuchlovic poprvé utkali v důležité řeži. Tehdy na umělé trávě SK Kladno snad pět stovek diváků sledovalo, jak Velvary nečekaně favorita zhasly výsledkem 5:1. Od té doby se sice soupeři občas povedlo vyhrát, ale víc úspěchů mají určitě Velvarští a také nyní jsou v tabulce napřed. Sice o tři body, ale mají ještě zápas k dobru. A šéf klubu David Vedral si dobře uvědomuje, že v případě výhry by už Velvary těžko někdo ohrozil. „Do konce soutěže je ještě moc daleko, nicméně určitý klid a pohodu bychom získali," nezastírá.

Vedral má trochu obavy ze zdravotního stavu Budínského a Frohny, vypadl také stoper Vošmera. Ten spolu s Markem Muchou sledoval Tuchlovice při jejich porážce se Lhotou a Vedral pak musel oba mírnit v nadšení. „Viděli prý velmi špatné Tuchlovice, tak jsem jim musel vysvětlit, že každý zápas je jiný. Každopádně věřím v naše vítězství, byť je pravda, že ani remíza by žádným velkým malérem nebyla," dodal David Vedral s tím, že rozhodne i srdíčko.

Možná je zajímavé také zmínit, že Velvary už favorizují i mnozí cizí hráči. A vedení klubu se už teď hlásí případné posily.

Tuchlovice nechtěly zápas se Lhotou hodit hned za hlavu. A tak si v týdnu trenéři i hráči zásadně promluvili a jsou zajedno v tom, že pokud ve Velvarech tvrdě nepřidají, nemají šanci. „Počty jsou jednoduché, potřebujeme bodovat naplno. Povede se to však jen v případě nadstandardního výkonu všech hráčů na hranici svých možností. To, co předvedla Lhota proti nám," myslí si asistent trenéra Miroslav Supáček. Ten svému týmu věří a do Velvar se těší. „Na hezkou atmosféru, pěkný boj i na svého bývalého svěřence z kladenského dorostu Císaře. „Hlavně mu přeji, aby nedohrál se zraněním jako na podzim u nás. Velvarům pak přeji samé úspěchy, ale postup až za rok, teď chceme nahoru my," usmál se Supáček.