Ve Velvarech se hrál sice hodně kvalitní fotbal, ale překvapit druhou stranu nějakým dobře zrealizovaným útočným nápadem, to bylo pro obě strany složité.

Přesto první poločas dvě tutovky nabídl. Domácí Dvořák však nechal vyniknout brankáře Pettíka, na druhé straně se gólman zaskvěl také – Prokeš vyčapal Nováka zakončujícího rychlou souhru s Trnkou.

Ve druhé půli hostouňský Hofman trefil nenápadnou ranou břevno a pak už přišel zmíněný gól Milana Vošmery, který si v 58. minutě naskočil na roh a přesně poslal míč do sítě.

Paradoxně ze standardky, z nichž měli obavy spíš Velvaráci, Hostouň je má totiž daleko nejlepší v soutěži.

Hosté se pak museli nejprve nadechnout, ale nakonec svoje kvality předvedli a v závěrečné desetiminutovce přikovali domácí do jejich vápna. Šance měli, třeba Motlík dost velkou, ale největší emoce tekly při dvou podle hostů penaltových momentech.

Nejprve byl po akci Trnky jasně faulován zezadu v čisté šanci Novák, ale rozhodčí vytáhl faul mimo vápno. Následně po přetaženém centru zřejmě velvarský obránce zasáhl merunu rukou, ale píšťalka sudího Hůly zůstala němá.

Podobně jako na podzim tak hostující celek odjížděl ze vzájemného zápasu mírně řečeno rozladěn.

Sporné momenty si můžete prohlédnout na stránkách TV COM, kde najdete celý přenos zápasu. Vyjádření obou stran najdete v pondělním tištěném Kladenském deníku (4.4.). 

Slova Velvary - Sokol Hostouň 1:0 (0:0). Branka: 58. Vošmera. Rozhodčí: Hůla. Diváků: 300.