Otec, syn a synovec

Věci se děly v A skupině I. B třídy, kde se vzbouřily odepsané týmy. Poslední Vonoklasy přehrály druhý Hýskov, ale vedoucí Doksy toho nevyužily, když prohrály na hřišti dvanáctého Tatranu Rakovník. Co je zajímavé, tenhle zápas řídila trojice příbuzných – otec Petr Glogar, syn Lukáš Glogar a synovec Tomáš Glogar. A co nejde nezmínit, všichni kromě rozhodcovského řemesla ovládají i řemeslo brankářské.

Chtěl si hrát s gólmanem
V utkání I. A třídy a okresním derby mezi Týncem n. Sáz. – Teplýšovicemi začal skákat po brankáři hostů Měsíčkovi pes. Naštěstí si chtěl jenom hrát a vážněji gólmana neohrožoval. Po šestnáctce běhal asi minutu, než si ho majitel zavolal zpět. Protože se hrálo na druhé straně, tak si toho nevšiml ani rozhodčí Asník.

Vychytal oba Jarolímy
Fotbalisté Vykáně vyhráli v dalším kole I. A třídy v regionálním derby nad Čelákovicemi 2:1. Smutným hrdinou utkání se stal hostující brankář Aleš Hlaváček. Ten držel hosty nad vodou, chytil pět vyložených šancí a dokázal lapit i dva pokutové kopy. A ne jen tak někomu. Vychytal totiž oba bratry Jarolímy – v první půli Davida, po přestávce Lukáše. A liboval si, prý to bylo něco úžasného a nikdy takový zápas neodchytal.

První gól za 13 let
Zahraniční akvizice hrají fotbal i v okresních soutěžích. Na Příbramsku se v nejnižší soutěži objevil černý hráč z Angoly José Mota Lemos Firmino, který přestoupil do Zduchovic teprve v březnu, ale už ve čtvrtém utkání v novém dresu se dokázal gólově prosadit. A pozor, je mu už 43, ale byl to vůbec jeho vůbec první gól za jeho třináctileté působení v českém fotbalu.

Radši zaplatí pokutu
Ani přítomnost bývalých ligových hráčů Stanislava Vlčka a Martina Haška nepomohla fotbalistům Poříčí nad Sázavou k bodům se Lhotou. Za tu se naopak radoval další bývalý ligový hráč Petr Mikolanda, jenž netradičně nastoupil na postu stopera. A tak v Poříčí po čtvrté porážce se Lhotou (třikrát 1:3 a jednou 0:3) zaznívaly hlasy: „Příště až budeme hrát se Lhotou, tak tam ani jezdit nebudeme a radši zaplatíme pokutu."