Kladenský kouč Martin Čurda opět využil kvůli nemoci svých gólmanů služeb „dospělého" brankáře Tesaře, který chytával za Kladno i Gambrinus ligu. Ten měl hlavně v první půli co na práci a nestačil pouze na akci někdejšího dorostence Kladna Zdeňka Schwendta, který si vychutnal i dva domácí zadáky.

Kromě Schwendta přivezlo Strašecí i řadu dalších exkladeňáků, Vašáka, Hartmana, Dimova i dvojici brankářů Kut – Smrž.
Cti překonat už téměř legendárního Petra Kuta se dostalo před půlí nové zajímavé posile – Čičmancovi.

Jedná se o mladého brankáře hokejistů Kladna, který však nyní přesedlal na fotbal
a okamžitě patří k nadějím.
„Nějak se na hokeji nepohodl, tak to zkouší u nás. Ale je to typ, který ať se postaví k jakémukoliv sportu, půjde mu to," usmál se kouč Martin Čurda.

Po obrátce využili mladí Kladeňáci hrubky gólmana Smrže ke druhému gólu, který vstřelil z TK Šíma.

Ale trestňák kopal v 80. minutě i strašecký Vašák a díky nešťastné teči zdi vyrovnal na konečných 2:2.

Hezký zápas zhodnotil Martin Čurda. „Naše hra měla chvilkami hlavu a patu, což jsem rád, snažíme se o to. Nicméně Strašecí nedovezlo všechny opory a hlavně nás podcenilo. Asi si mysleli, že kluci nic neumí," dodal ještě s úsměvem Martin Čurda, jehož tým čeká nabitý víkend.

V sobotu v Rynholci se utká z posledním elitním týmem Rakovnicka – Tatranem, v neděli změří síly s výtečným Sokolem Vraný. Přát by mělo už také počasí.

SK Kladno U19 – Sokol Nové Strašecí 2:2 (1:1). Branky: Z. Schwendt, Vašák - Čičmanec, Šíma.

Kladno: Tesař - Berg, Pudil, Suchý, Stočes - Hanzlík - F. Čížek, Nachtigal, Popelka, J. Čížek - Čičmanec. Střídali Baruzzi, Kraus, Šíma, Bořík, Neuman. 

Nové Strašecí: Kut (46. Smrž) – Kroupa, Duchoň, Bidrman, Janoušek – Vašák, Balada, Mžourek, D. Mrázek – Z. Schwendt, Wittmayer. Střídali: Jurgovski, Dimov, Pejša, Janovský, Zázvorka, Hartman.