Fotbalisté Velvar mohli být po utkání v Hvozdnici spokojení pouze se ziskem tří bodů a faktem, že se udrželi v kontaktu s Tuchlovicemi a vzdálili třetím Černolicím na pět bodů. Výkon hostů byl přímo úměrný zachmuřenému počasí. Neproměnili mraky šancí a až do posledních vteřin se obávali, zda se jim to nevymstí.

Oslabení domácí, kteří nastoupili bez Řepky a také Hlavy, se celý zápas bránili. „Výborně jim zachytal brankář," uznal velvarský asistent David Vedral a dodal, že jen Nádeníček se ocitl ve čtyřech velkých příležitostech.

O vedoucí branku hostů se postaral až ve druhém poločase po rohovém kopu hlavou Vošmera, už za pět minut se ale ocitl proti dvěma protihráčům a bylo z toho vyrovnání.

Přečíslení na poslední chvíli zvládli i hosté. Nádeníček na penaltě prostrčil míč Šmidrkalovi, který ránou pod břevno zahřál velvarskou střídačku.

„Bylo to šťastné vítězství, i když jsme mohli vyhrát výrazněji," mínil Vedral a přiznal, že se do soupeřova obranného bloku dostávali jen s námahou.

Magnet rozhodl bombou Fitko

Víkendový magnet fotbalové I. A třídy, v němž první Tuchlovice hostovaly na trávníku třetích Černolic, se stal kořistí hostujícího celku. Ten skvěle bránil, dal hrdinou posledních týdnů Martinem Fitkem jeden góly a vyhrál 1:0. Pošesté za sebou vyhráli svěřenci trenérů Mrázka a Supáčka o jedinou branku, to je unikát.

„Alfou a omegou bylo ubránění exkladenského Pavla Drska. Až na jednu hlavičku, kterou chytil Pečonka, se nám to povedlo skvěle," těšilo asistenta trenéra Miroslava Supáčka.

Ten pochválil zmíněného Fitka, jenž Drska hlídal osobně, a také stopera Portužáka. Ten se umí vyhecovat ke skvělému výkonu a Drskovi zápas otrávil. „Pochválit musím celé mužstvo, ale Portužák podal skutečně hodně nadstandardní výkon," chválil Supáček.

Tuchlovičtí trenéři řešili v úvodu zapeklitou věc. Při rozcvičení si natáhl sval útočník Kudela, ale je tak velkou hvězdou, že zkusil nastoupit. Vydržel pouhou jednu minutu a poté zjistil, že to opravdu nepůjde a místo něj musel na plac Hafenrichter.

Na lavičce sice byl i Jalaghonia, ale jen jako divák, před nedávnem odešel na hostování do Vraného.

První půle byla téměř bez šancí, zato po obrátce spustil mechanismus gól zmíněného Fitka. Na podmáčeném terénu jinak parádního černolického hřiště se ale zkušený celek domácích prošpikovaný někdejšími prvoligovými borci nehodlal vzdát. A pořádně lídrovi tabulky zatápěl.
Brankáři Pečonkovi nejvíc zatrnulo po ráně do tyčky, která se odrazila přímo do něj a pak naštěstí mimo. A pak při tečované ráně Portužákem, to se vymrštil jako dravá šelma. 

„Nám tedy do smíchu nebylo, spíš nám v Černolicích humor došel. Duel byl velmi těžký a tři body jsou skvělé. Ale už koukáme dál, čekají nás nevyzpytatelné Nespeky," dodal Miroslav Supáček.