„Všichni to koušou skvěle a tréninková účast a morálka jsou na vysoké úrovni," pochvaloval si trenér Martin Čurda, který má k dispozici dvacet hráčů. „Žádný tým se ale v takovéto fázi neobejde bez absencí. Menší svalové problémy mají někteří starší hráči. Méně než patnáct nás však ještě nebylo," upřesnil.

S tréninkem pozvolna začíná dlouhodobě zraněný Elman, zatímco tréninkový proces se zatím netýká kapitána Motlíka, jemuž lékaři zkraje ledna vyčistili meniskus.

Co se týče nových hráčů, tak trenéři mohou víceméně počítat se zkušeným stršeckým záložníkem Markem Vašákem, jenž pobýval poslední rok v Austrálii, a také gólmanem Romanem Pavlíkem, který má vzhledem k věku a trenérským povinnostem u mládežnických celků Příbrami jisté úlevy.

„V jedenačtyřiceti letech sebou nemusí mlátit na parketách v tělocvičně. Vím, že u juniorky má fyzické vytížení. Čím víc budeme na hřišti, tím víc tréninků dá," uvedl Čurda.

Pro jaro na druhou stranu nepočítá s Veverkou, o jehož služby klub už nestojí, byť se v závěru podzimu rozstřílel, dál s Tvrzníkem, kterého lákají třetiligové Benátky nad Jizerou a rovněž s brankářem Petrovičem.

V sobotu čeká nováčka divize první přípravný duel. V Rynholci se v deset hodin střetne s týmem středu tabulky Pražského přeboru – Královicemi. Zajímavé je, že tým z hlavního města trénuje televizní fotbalový expert a bývalý stoper Kladna Martin Hyský.

„Bude to pro nás trošku těžké, protože máme za sebou třítýdenní přípravu zaměřenou spíše na partie středu a spodní části těla. Budeme mít těžké nohy," podotkl kouč a prozradil, že kdo z hráčů se nebude fyzicky cítit, nemusí do utkání nastoupit.
„Cítím ale, že si všichni chtějí zahrát."

Hned po utkání odjíždí mužstvo na pětidenní soustředění do Jablonce nad Nisou, konkrétně do biatlonového ráje v Břízkách.

„Běžky si beru jen já, abych během přestávky udělal také pro své tělo," usmíval se čerstvý třiapadesátník a prozradil, že do podhůří Jizerských hor odjede šestadvacetičlenná výprava.