„Měli jsme těžké soupeře, takže můžeme být spokojeni. Hráčům jsem poděkoval, nicméně  k úplné spokojenosti něco chybí. Třeba herní pohoda," prohlásil trenér Kladna Drahomír Kadlec.

Východočeši za celé utkání nenašli recept na výtečného Jirotku. Loňský rekordman v počtu vychytaných nul si tak mohl připsat první čisté konto v nové sezoně. 

Druhý zápas měl dramatický náboj. Alpiq po zásluze otočil stav na 2:1, přesto se muselo jít do nájezdů, v nichž dlouho kralovali reprezentační brankáři Jirotka a Gerlich. O bonusovém bodu pro domácí rozhodla až devátá série.

Jediným, kdo rozvlnil síťku, byl Valach  Ondřej Pražák, jenž dostal Pražáky. „Dá se to tak říct," s úsměvem prohlásila letní posila Kladna ze Vsetína, jež  pozorně sledovala neúspěšné exekutory.

„Všiml jsem si, že to všichni zkoušeli střelou nebo si gólmana chtěli položit. Viděl jsem, že mezi betony by to mohlo jít, tak jsem to zkusil. Věděl jsem, co udělám a jsem  rád, že to vyšlo," uvedl Pražák, jenž sice chtěl za víkend šest bodů, i tak byl ale spokojený.

„Doufám, že to tak půjde dál a skončíme lépe než loni," přál si s tím, že proti Kertu byli lepším týmem. To potvrdil i kouč poražených Rostislav Kurfürst. „Chtěli jsme za víkend tři body a máme je. Kladno bylo od druhé třetiny lepší, takže bod bereme," uvedl.