V sobotu se Braškov nemazal s Kročehlavy, kterým naložil debakl 7:1. Hlavně čtyřgólový Jaroš nebyl k udržení, jednou se přidali také Novotný, Maňkoš a Repaský. Ve druhém utkání Velká Dobrá podobným způsobem zdevastovala oslabený Družec 6:1 (Hovorka a Porazil 2, Hurych a R. Volman). 


Souboj zklamaných vyzněl po bitvě pro Družec, který porazil Kročehlavy 2:1 - a šlo se na velké finále dvou sousedních moderních vesnic.

 
Doberáci začali lépe, po gólech Holuba, Porazila a D. Hrubého vedli do poločasu už 3:1, jenže Braškov se nevzdal a měl Jaroše. Ten se postaral o vyrovnání a penalty vyzněly těsně pro Braškov – 5:4. 

Ilustrační foto
Kapitán Servus si na gólmana počkal


Raději na ně asi zapomene Dominik Volman, ten zazdil rovnou dvě penalty, a to si troufl na Panenkův dloubáček. Za Dobrou neuspěl ani z relikviáře vytažený Mister „Football Heart“ Karel Chalupa. 


„Finále bylo nádherné,“ usmíval se kouč Braškova Jaroslav Želina, jemuž zkazil radost jen stav hřiště. Po pátečním dešti o víkendu hodně trpělo a klub nyní čeká hodně práce, protože už v sobotu hostí v rámci devadesátin klubu internacionály ČR. 


Spokojený byl nakonec i trenér Čechie Vlastimil Hrubý. Porazil přežil tvrdý střet s gólmanem Kohoutem, hráči v pohodě přečkali i nastalé halasné vysvětlování. „Tam trochu vzplály emoce, ale jinak to bylo v klidu. A že jsme o náskok přišli, to by mě mrzelo jedině v mistráku,“ mávl rukou Hrubý, jemuž se po čase opět utkali na hřišti synové – starší Jan hrál za Braškov, mladší David za Čechii.

Povodně z roku 2002 v Hýskově.
Hasiči mají povodně stále v živé paměti