Odchovanec Kutné Hory ještě nemíní pověsit kopačky na hřebík a klidně si mohl vybírat nové působiště z několika nabídek. „Skončilo mi hostování, takže jsem se stal hráčem Doks. Pokud budu pokračovat, tak jedině na Novu. To říkám na rovinu," prohlásil Zlata a přiznal, že z kladenského klubu se mu od konce sezony zatím nikdo neozval.

Jedna z nabídek byla také od nováčka krajského přeboru Sokola Hostouň.

„Výkonnostně bych na to asi měl, ale vzhledem k mému věku, častějším tréninkům a cestování na utkání jsem ji odmítl. Kdyby mně bylo pětatřicet, tak bych neváhal a šel," uvedl gólman, jehož si od chrámu sv. Barbory vytáhl do Sparty legendární trenér Václav Ježek. Pak následovalo Kladno, Dukla, opět Kladno a po něm štace po okrese.

Od nové sezony mohl hájit také branku Velkého Přítočna, Družce či Doks, jejichž je hráčem. „Budou se snažit hrát o postup, zatímco já si míním fotbal užívat a ne se honit za úspěchy. Už jsem si dokázal, že jsem fotbalový život neproflákal, i když jsem to třeba mohl dotáhnout dál," uzavřel brankář, který stále patří na krajské úrovni mezi špičku a nepochybně by byl posilou i pro divizní Kladno.