Stávající kabiny prošly rozsáhlou rekonstrukcí a navíc z nevyužitých prostor vyrostly další tři šatny pro mládež, přičemž každá má kompletní sociální zařízení. Jako první využily nového zázemí děti z právě probíhajícího kempu. Jde o malé fotbalisty narozené v roce 2008 a mladší.

Jak prozradil předseda klubu David Vedral, jsou mezi padesátkou dětí i dva synci herce Ivana Trojana, jinak také výborného fotbalisty. O potěr se stará pět trenérů z Příbrami a Bohemians 1905. Právě bývalý hráči Bohemky se mezi ně přijdou podívat v pátek odpoledne na závěr soustředění. Konkrétně to budou Antonín Panenka a Radek Šírl. Pro zajímavost, každé z dětí obdrželo míč adidas, včetně dresu stejné značky a příslušnou jmenovkou.

To není z velvarských novinek všechno. "Získali jsme také dotaci na umělé zavlažování třetího hřiště, které bude mít nový travnatý povrch. Požádali jsme rovněž o dotaci na umělý trávník a přístavbu kabin," prozradil Vedral.

V sobotu začnou ve Velvarech pracovat na novém sociálním zařízení pro restauraci tak, aby byl její provoz oddělený od zázemí klubu. Propojovací chodba bude zazděná.