„Na ty bychom chtěli vsadit. Rádi bychom stáhli i některé hráče z nižších soutěží a dali jim šanci, pokud budou mít zájem. Třeba Honza Čurda ale projevil zájem zůstat v Hostouni," řekl sportovní ředitel SK Kladno Eduard Novák.

A doplnil, že i pro něj bude pondělní podvečerní sraz fotbalistů trochu hádankou. „Ne úplně, ale z devadesáti procent ano," přiznal.

Zdá se, že v týmu by měli zůstat ti nejzkušenější, kteří by měli tvrdit muziku a mladý tým usměrňovat. Jenže zatímco Pavel Bartoš Kladnu patří, Tomáš Procházka tady hostoval ze Žižkova. „Jednání jsou ale na dobré cestě," tvrdí Eduard Novák.

Novinkou je konec spolupráce Kladna s pražskými Bohemians 1905. SK byl farmou ligového týmu, ale spolupráce hlavně na jaře stále povážlivěji drhla, Klokani měli sami málo hráčů a Středočechům pomáhali méně než se čekalo a bylo potřeba.

Teď se dohodli na nové spolupráci s pražským Meteorem, kde je kvalitní mládež i dospělý celek. „A hlavně stejně jako Bohemka jsou z Prahy, to je pro Klokany rozhodující," odůvodnil Novák konec nedlouhého manželství.

První soupeř Kladna v přípravě bude zřejmě až juniorka Plzně příští týden. O víkendu počítalo kladenské vedení s předkolem Poháru České pošty, jenže jako ještě jarní účastník ČFL bylo nalosováno až do kola prvního.

Soupeři v přípravě by měli být kromě Plzně také Vyšehrad, Tuchlovice či Králův Dvůr.