"Dnes máme tři body se štěstím, protože Kladno mělo kvalitu. Mělo dát první gól a utkání by vypadalo jinak," prohlásil kouč vítězů Tomáš Staněk.

Hosté se v úvodní půli neprezentovali jako lídr tabulky. Za domácími zaostávali, ti si však jen horkotěžko vytvářeli střelecké pozice a Kladeňáka v neratovické brance Švejdu víceméně za celé utkání nedonutili k vážnějšímu zákroku.

Naopak soupeř udeřil jako blesk z čistého nebe, po přesné hlavičce Moravce dal Kladnu gól do šatny.

"V prvním poločase měli domácí dobré kombinace a náběhy. My jsme nevěděli, kam dřív skočit," podotkl Staněk.

Během přestávky si vše vyříkali a také prostřídali, což se u hostů pozitivně promítlo do druhého dějství.  Po rohovém kopu zvýšil rovněž hlavou Regner, a pak Neratovice využily hrubice gólmana Tesaře, který téměř na půlce hřiště hlavou nezasáhl míč, jenž soupeř dovezl až do prázdné brány.

"Chodím sem od dvaašedesátého, ale tohle jsem tady ještě neviděl," kroutil hlavou jeden ze skalních fanoušků domácích Petr Seidl.

Kladenští se ale po právu zlobili na soudce, který jim za stavu 0:1 upřel do očí bijící pokutový kop. Chybující mladý brankář Švejda jednoznačně fauloval Čížka, píšťalka však zůstala němá.

"Nechci to posuzovat, co ale budu posuzovat je nesmyslné chování gólmana. Dalo se to řešit jinak," uvedl Staněk.

Zmíněný David Čížek po utkání konstatoval: "Jakou jasnější penaltu by rozhodčí chtěl. Nevím proč se jí bál písknout," řekl a litoval, jak v prvním poločase za bezbrankového stavu naložil se svoji velkou šancí, která skončila těsně vedle.  

Kladno - Neratovice 0:3 (0:1).
Branky: 44. Moravec, 74. Regner, 79. Barták.
Kladno: Tesař - Bartoš, Suchý, T. Procházka, Borák - Čížek, Hanzlík, J. Procházka, Šíma (86. Krsek) - Kafka - Kroutil (62. Růžička).
Neratovice: Švejda - Vorasický, Šulc, Chumecký, Pajkrt - Rejman, Tláskal (46. Hrdý), Regner (86. Palička), Barták - Kozák - Moravec (72. Weiner).