„Jsem šťastný za mužstvo, že utkání opravdu odmakalo, že hráči nevypustili jediný souboj. U těžkého soupeře jsme navíc nastříleli pět branek," rozplýval se kouč Miloslav Mrázek.

Jenže tak jednoduché, jak ukazuje výsledek, to rozhodně nebylo a hosté spíš zvládli rozhodující momenty duelu. Ty přišly čtvrt hodiny před koncem, kdy nejprve aktivní domácí šutér Mráz v obrovské šanci za stavu 2:2 vyhořel na brankáři Zelenkovi, ale po pár minutách doletěl centr Hafenrichtera přes celou bránu až ke střídajícímu Wittmayerovi a ten o břevno skóroval. „Nemusel to dávat o břevno, přibylo mi zase pár šedin," culil se Miloslav Mrázek.

Po něm se do otevřené obrany trefili ještě hlavičkující Portužák a z trestného kopu Hajník, jenž předchozí gól připravil přesným kopem z rohu.

Vraťme se ještě k úvodu duelu, protože byl nečekaně divoký. Už ve 3. minutě to totiž bylo 1:1! Nejprve tuchlovická obrana zaspala a nechala skórovat Synka, aby za minutu Kedroň vydřel míč a připravil vyrovnání konečně zdravému Hadrikovi. Hosté do půle stav otočili, když hvozdnický brankář Grůša neudržel ránu Fitka a Hafenrichter hlavou míč doklepl do sítě.

Ve výčtu branek schází už jen jediná. Exkladenský Hlava z penalty za ruku v sobotu hodně aktivního Hafenrichtera vyrovnával po obrátce na 2:2. „Ale myslím, že jsme byli lepším mužstvem, což uznali i domácí. „Povedlo se nám i střídání, je vidět, že hráči, kteří začali na lavičce, můžou do toho zápasu zasáhnout," těšilo Miloslava Mrázka.

Hvozdnice – Tuchlovice 2:5 (1:2). Branky: 2. Synek, 56. Hlava z pen. – 3. Hadrika, 38. Hafenrichter, 75. Wittmayer, 78. Portužák, 87. Hajník.

Tuchlovice: Zelenka – Pilař, Portužák, Hejduk, Hajník – Hafenrichter (79. Balík), Brož, Fitko (88. Holan), Kedroň – Hadrika (86. Peroutka), Jalaghonia (66. Wittmayer).

Fotogalerie ze zápasu ZDE