Nejblíž k soupeři to budou mít Slánští, kteří v sobotu zajíždí k derby do Nového Strašecí, jež v létě vzdalo divizi. Útočník Jakub Hořejší se na utkání a pěkné hřiště obzvlášť těší. Kdysi totiž v klubu z Rakovnicka půl roku společně s Bobešem Mrštinou působil, a dodnes tam má kamarády.

Největším je stoper Jan Mrázek, s nímž hrál v mládeži Kladna. „Slíbili jsme si, že na sebe budeme tvrdí a zároveň hodní, tak jsem zvědavý," usmíval se autor dvou branek z premiérového duelu s Poříčany, které porazili 4:0.

„Doufám, že v tom budeme pokračovat," dodal a upozornil na šikovného útočníka Patrika Svobodu.

Odchovanec Kladna vstřelil jediný gól svého týmu v Semicích, kde kvůli slabší druhé půli podlehli 1:2.

Jen o málo dál to budou mít Tuchlovice. Úvodní utkání v Poříčí hráli od osmi večer a tentokrát si budou muset přivstat. Ve Zbuzanech budou hrát už v sobotu dopoledne. Kapitán Lukáš Hajník by rád navázal na senzační poříčskou výhru 2:1.

Dobře si však uvědomuje, že na Praze – západ je čeká ještě těžší úkol než minulý týden. Ambiciózní domácí nováček soutěže totiž disponují nesmírně silným týmem v čele s exligovými borci Markem Kinclem, Radoslavem Kováčem, Radkem Šírlem či Máriem Ličkou, s jehož bráchou Marcelem hrál ligu na Kladně.

"Je to výborný kluk a rád na něj vzpomínám. Doufám, že budu v dobrém vzpomínat i na Mária," podotkl obránce Tuchlovic, jenž má na kontě přes třicet startů v nejvyšší soutěž.

„S takovými jmény se ale srovnávat nemohu ho," řekl a pochvaloval si nové spoluhráče, kteří jeho mužstvo posílili. Také pro ně bude zápas zážitek. „Proti takovým hráčům se opravdu nehraje každý den," uzavřel Hajník s tím, že do utkání půjdou s pokorou a s cílem v pěkném zbuzanském areálu bodovat.

V prvním kole vyhrál jejich sok až na penalty derby v Jílovišti.

Slaný i Tuchlovice mají soupeře, s nimiž se nestřetávaly, to Lhota bude hrát v neděli odpoledne na hřišti starého známého, nastoupí na placu SK Rakovník, kde by měla napravit špatný vstup do soutěže.

Doma po špatném výkonu prohrála s Vykání 0:2. Její sok padl na hřišti nováčka z Brandýsu 0:3.