Domácí mohou jen litovat, že první šanci utkání neproměnil P. Růžička. Poprvé na jaře by se dostali do vedení
a obrázek na hřišti mohl být jiný.

Kladenští se pečlivě připravovali na vyhlášené standardky hostů, přesto hned z první kapitulovali. Po rohu otevřel skóre Bauer (8.). Když pak Kladno ani ve druhé šanci neuspělo, přišel další trest. Po rozehrané standardce měl Mužík spoustu času zamířit k tyči (17.).

„Tyto okamžiky nás porazily. Do té doby jsme hráli na vítězství. Nejde ani tak o ročník narození hráčů, ale o jejich kvalitu, a ta nám chybí. Možná by nám stačil jeden Mužík," konstatoval trenér poražených Daniel Drahokoupil a současně pochválil výtečného středopolaře vítězů. 

Pak se na SK přece jen usmálo štěstí, když Vodičkův trestňák skončil od břevna za brankovou čárou (27.). Před poločasem však domácí defenziva vyplodila další hrubku, tentokrát na slabé právě straně, odkud pohodlně odcentroval Mandous. Zakončující Krejčí měl snadnou úlohu (41.).

„Přiznám se, že jsme si na mladé kluky věřili. Nechtěli jsme, aby se chytili, a to se nám povedlo tím, že jsme dali brzy gól a za chvíli druhý. Poločas byl od nás velmi dobře sehraný," pochvaloval si trenér vítězů Stanislav Purkart, jenž ale do Kladna přivezl také velmi mladý celek.

„To je pravda, naši kluci jsou ale zkušenější. Většina prošla Plzní a tuto soutěž hrají i dva roky," dodal.
Po obrátce Kladno posílilo ofenzivu a přitlačilo. Procházkou mělo vekou šanci dostat se do kontaktu, časem se ale jeho nápor otupil a taktovku opět převzal soupeř, jenž Bezděkem odskočil na třígólový rozdíl (84.).
V poslední minutě odcentroval Bartoš a střídající Ondřej Janda svým prvním gólem za Kladno porážku korigoval.

„Kdyby byl vyrovnávací, byl bych šťastnější. Je to jen malinká náplast. Potřebovali se dostat nějakou vydařenou akcí do tlaku, bohužel se to nepovedlo," posteskl si útočník, jehož trenéři využívají jako jakéhosi žolíka.

Poprvé se po návratu do Kladna trefil i Martin Vodička, byť se od něj čeká, že se bude prosazovat jako hrotový hráč, ne jako exekutor standardních situací. „Už jsem na sobě cítil tlak. Doufám, že v tom budu pokračovat. Můj gól byl kontaktní a chtělo to ještě jeden. Utkání by se mohlo vyvíjet jinak," poznamenal autor branky na 1:2.  

Kladno – Domažlice 2:4 (1:3).
Branky: 27. Vodička, 90. Janda – 8. Bauer, 17. Mužík, 41. Krejčí, 84. Bezděk. ŽK: J. Růžička, Procházka, Tóth, Janda – Braun. Rozhodčí: Langer. Diváci: 210.
Kladno: Hůla – Zahálka (46. Janda), Hauer, Rada, Tenkl – Bartoš, Procházka, J. Růžička, P. Růžička – Tóth (64. Slanina), Vodička (80. Šimkovský).