Hodně skloňované jméno Matyáše Kudely, který se v týdnu přesunul z Tuchlovic právě do Lhoty, nakonec na pořadu dne nebylo. Útočník je nemocný a hrál jen chvíli na konci. Emoce nevyvolal.

V úvodních dvaceti minutách zápasu dominovali jeho bývalí spoluhráči. Jenže Kedroň v tutovce nenamířil přesně k tyči a Nejedlý, přestože se musel metr před bránou bát, dal hlavou vedle. Nejpěknější akce gólem skončila, když úžasný pas Zimermana na 40 metrů Brnovják dostal do sítě, ale mladý asistent viděl ofsajd. „Tam nás poškodil, ofsajd to být nemohl. Stál jsem na úrovni Brnovjáka, viděl jsem to přesně," komentoval trenér hostů Daniel Drahokoupil.

Jeho tým ale postupně vadl a Lhota svou jedinou vážnou, ale excelentní akci využila. Maroušek pláchl po lajně a úžasně našel Boráka, který po pár minutách na hřišti (střídal Podraného) skóroval – 1:0.

Po přestávce se Lhota zlepšila a vidět byl hlavně Suchý. Posila z Kladna nejprve zblokovala bombu Hafenrichtera, vzápětí ale na druhé straně odmítla pojištění náskoku.

Tuchlovický Cabejšek mezi dvojicí hráčů Lhoty.A tak hosté vyrovnali. Vyšlo jim nasazení cizeléra Fitka, který vysunul nejlepšího Tuchlovičáka Cabejška a ten ještě poslal Hadrikovi – v 59. minutě bylo srovnáno.

Jenže konec ještě nebyl. V 81. hosté zase doplatili na své špatné krytí standardek, neuhlídali vysokého Šalamouna a ten „línou" hlavičkou zaskočil Pečonku v bráně – 2:1.

„I tak to pode mnou byl nejlepší výkon týmu. Nechci být hrdopýšek, ale byli jsme lepší celý zápas. Sedlo nám skoro všechno. Dobrý výběr sestavy, střídání, kvalitní výkony hráčů, ale udělali jsme dvě chyby a sami měli dát víc gólů než jeden," hodnotil smutný kouč Tuchlovic Daniel Drahokoupil, podle něhož se bude jeho mužstvo prát o záchranu do posledního kola.

Domácí kormidelník Petr Cais měl oči mnohem veselejší. A také náladu. „Jsem rád, ale vyhrál šťastnější," přiznal Cais a pokračoval: „Abychom je přehráli tak jako na podzim, na to nám schází moc hráčů základu. A bez pomoci z Kladna bychom měli velké problémy. Soupeř je také oslabený, o to nepříjemněji mě překvapilo, že v úvodu jsme byli jako janci a od brankáře, který nebyl schopný vykopnout, po posledního hráče jsme nehráli dobře. Naštěstí jsme se zlepšili, vyšla nám střídání a máme hodně cenné body," ulevil si Cais.