Přes tři vstřelené góly litoval trenér Petr Cais špatné koncovky.

„Minule jsme neměli skoro žádnou šanci, dnes jsme mohli dát osm branek. Tak špatně bránící mužstvo už nepotkáme," řekl s tím, že úvodní poločas měli vyhrát o pět gólů.

Vedle prvního bodu do tabulky si polepší i týmová pokladna, poněvadž na 2:1 otáčely dvě letní posily – Martin Žahour a Tomáš Vydra.

Cais kdysi na Kladně trénoval rakovnického veterána Fojtíka, autora dvou prvních branek domácích. Obě vstřelil z přímých kopů, přičemž ten první z hodně ostrého úhlu byl laciný. Na jeho druhý zásah zareagoval Matyáš Kudela.

Na konečných 3:3 pak upravil čtvrt hodiny před koncem střelou z 30 m domácí Pucholt. V rozstřelu byl jediným neúspěšným střelcem stoper hostů Roman Hejduk. Paradoxně nedal svou první penaltu v mistráku v životě!

V poslední minutě přišla Lhota o zmíněného Havelku, který ač faulovaný, přešel přes tři hráče a v době, kdy výhody ponechávající sudí už pískl, skočil proti noze míč odkopávajícího Hornofa.

Soupeře zasáhl na stojnou nohu a zlomil mu lýtkovou i holenní kost. Vše si lze prohlédnout v záznamu zápasu na TV Com.

Koncovku zápasu tak ovládly emoce, pořadatelé museli držet hlavně zuřícího asistenta trenéra Rostislava Hertla, aby Havelkovi neublížil.

Kapitána Lhoty zranění soupeře moc mrzelo. Jak přiznal, nebylo a není mu mu z toho dobře. „Chtěl jsem jen dohrát souboj o balon, nebyl v tom žádný úmysl. Hrajeme přece fotbal pro radost," řekl Deníku Havelka.

Úrazu lituje o to víc, že zraněný hráč už prý fotbal nechtěl hrát. Spoluhráči ho nakonec přemluvili.

„Omlouval jsem se klukům v jejich kabině. Vzal jsem si na něj telefon a ještě večer jsem ho kontaktoval," řekl Havelka s tím, že Hornof na jeho textovou zprávu do pondělního poledne nezareagoval.

„Nevím, jak na tom je. Určitě mu ještě zavolám a budu se o jeho stav zajímat. Lhostejné mi to není," řekl Havelka.

Lhota: Vošmík – Zlata, Hejduk, Podraný, Zimerman – Vydra (85. Šalamoun), Havelka, Žahour, Primus – Kudela, Jung (76. Nachtigal)