Aktuálně druhý tým tabulky se netají přáním vrátit se do ČFL, na druhé straně ale bude stát soupeř, který potřebuje před zimou každý bod. Že úspěch není úplně nereálný, naznačil minulý víkend, kdy vyhrál po penaltách v Českém Brodu 3:2.

V rozstřelu chytil hned první tři pokusy soupeře brankář František Marek.

„Třeba proti Neratovicím jsem ale nechytil žádnou," odmítá zásluhy třiadvacetiletý gólman, jenž se ve Velvarech ocitl potom, co se jejich jednička Prokeš kuriózně zranil, když se na hřišti pořezal o plot.

„Po přípravě v Litoměřicku už jsem nepočítal, že budu hrát někde výš. Už to vypadalo, že zůstanu v I. A třídě v Lovosicích," přiznal 192 cm vysoký brankář.

S Brozany má dost zkušeností, bohužel nepříjemných. „Jsou silné, když jsme s nimi hráli s Lovosicemi, tak se nám proti nim moc nedařilo," přiznal s tím, že paradoxně právě s nimi před příchodem do Velvar párkrát trénoval.

Venku se ale Severočechům vede tak na půl, z šesti pokusů pětkrát remizovali.

„Když budeme hrát dobře zezadu a nebudeme chybovat, tak bychom mohli něco udělat," míní odchovanec Ústí nad Labem a dodal, že do Velvar ho přemluvili spoluhráči z Lovosic, které se v létě spojily s Litoměřicemi.

Ze špičkového divizního celku tedy přešel do týmu nováčka, který má plno zkušených fotbalistů. Výsledky tomu však neodpovídají.

„Ve většině zápasů, až na Nymburk a Kladno, jsme nepropadli, je ale vidět, že to je první rok Velvar v divizi. Mužstvo se skládalo na poslední chvíli a nějaký čas trvalo, než si sedlo. Myslím, že teď už šlape, jak by mělo," řekl před dnešním zápasem Marek.