Nejsledovanější bylo derby v Tuchlovicích, kde domácí nováček podlehl Hostouni 1:2. Neuhlídal největší sílu hostů, standardní situace. Obři Šilhan ani Motlík sice gól nedali, ale chytrý Zachariáš na přední tyči ano a po Hadrikově vyrovnání se ve druhé půli trefil ještě Burant. V závěru Kudela propásl jasnou šanci a radovala se lavička hostů. 

Mnohem víc z utkání včetně rozhovorů s Matyášem Kudelou či autorem obou hostouňských gólových přihrávek Danem Novákem si přečtěte v pondělním Kladenském deníku. 

Zklamání, na která nejsou zvyklí, skončil úvodní mač pro Slovan Velvary. Svěřenci kouče Janečka doma nestačili na posílený výběr Poříčí nad Sázavou 1:2. 

Naopak příjemnně překvapilo Vraný. V ostré uhrálo plichtu 0:0 a vyhrálo na pokutové kopy. U zlatých dvou bodů byla i nová posila, ex-žižkovský brusič Maroš Klimpl. 

A I. A třída? 

Doksy zahájily na půdě daleké Dlouhé Lhoty sice prohrou, ale 2:3 až po penaltách. Získaly příjemný bodík na půdě silného týmu, v jehož řadách bojoval i někdejší borec Sparty Mynář (hrál i Ligu mistrů) či ex-teplický stoper Lukáš. Ale hosté otočili na 1:2 Blínem a nestárnoucím Stuchlým, bohužel v závěru inkasovaly. 

Drama sehrálo na úvod Slaný doma s Libicí nad Cidlinou. Vyhrálo 4:3, když otočilo z 0:1 na 3:1, pak zase v 83. minutě náskok ztratilo, ale nakonec přece jen vyhrálo. 

Naopak novic z Jedomělic na půdě Pšovky Mělník (vede ji ex-trenér Slaného, Vraného či dorostu Kladna Karel Grabmüller) prohrál 0:1.