Neuplynuly ale ani tři minuty a už bylo osudu zápasu rozhodnuto. Východočeši i bez kvarteta opor, které dostaly po náročném programu volno, bleskově vedli 3:0 a nakonec soupeři nadělili tenisového kanára.

V brance Kladna se v poločase na základě předzápasové domluvy vystřídali Marian Krajč a Marek Konečný. Gólmani mají v takových utkáních možnost prokázat svoje kvality a oba toho využili. První jmenovaný ale neměl na začátku dobrý pocit. „Nesáhl jsem si na míč a dostal jsem tři góly," řekl s tím, že v tu chvíli se obával velkého debaklu.

A nebyl sám. V dalších minutách ale svůj tým držel a inkasoval už pouze od spoluhráče Fujdiara, jenž si smolně srazil roh do vlastní branky. Brankář, jenž pochází ze slovenského Velkého Krtíše, si mohl vychutnávat uznání kotle. „Krajč, Krajč, super Krajč," znělo často.

Po obrátce prokazoval svoje umění Konečný a také jeho spoluhráči byli odvážnější. Vedle zlepšené defenzivy si vypracovali i pár příležitostí, bohužel čestného úspěchu se nedočkali.

„Alespoň shodili nějaká kila," se smíchem poznamenal na adresu brankářů jeden z nejzkušenějších hráčů poražených Petr Šnídl. A už vážněji dodal. „Ze začátku to bylo na dvacet gólů," řekl a litoval, že se jim nepodařilo vstřelit gól. „To je celou sezonu, že nedáváme branky. Jim tam spadne tečovaný roh a nám ne," povzdechl si.

Z uzamčené haly vylezli okénkem

Na bedrech Jan Perglera už několik let leží osud prvoligového futsalu v Kladně. Po tom, co na závěr loňské sezony opustil klub hlavní mecenáš a po něm také hráči, které tady držely finanční podmínky, zůstal ve vedení klubu v podstatě sám, přičemž mu pomáhají starší hráči a trenér.

Jeho absenci v jednom letošním domácím pocítili ti, kdo dohlíželi na průběh utkání a dodržování pravidel. Příhoda, jež se opravdu udála, pobavila i vedení svazu. Vyprávět si o ni nejspíš budou i další generace, poněvadž historie futsalu na vrcholné úrovni nic takového nepamatuje. Když hráči a pořadatelé po utkání opustili halu, nikdo si nevšiml, že se v ní zdrželi a zůstali rozhodčí i s delegátem. Zamčeni. „Volali mi, já ale byl na Moravě ve sklípku, kde není signál," vyprávěl Pergler v závěrečných vteřinách utkání s Chrudimí.

Trojice se nakonec dostala ven okénkem a bylo to za zvuku alarmu. Vzhledem k tomu, že delegát měl pár kilo navíc, mohl to být zábavný pohled.