O všem podstatném rozhodl první poločas. Dobrá jasně diktovala dění, vytvářela si jednu šanci za druhou, dala čtyři góly a vlastně jí ani tolik nevadilo, že zbylé dva nebyly kvůli ofsajdům nejspíš správně uznány. „S první půlí jsem byl spokojen maximálně, soupeře jsme jasně přehrávali a dali i branky," usmíval se nový kouč Čechie Miroslav Bubeník, jenž ve dvou startech probudil tým k šesti bodům.

Jeho tým párkrát neuspěl, hlavně starší z bráchů Hrubých, Jan, spálil dvě možnosti, ale ve 28. minutě po rychlé kombinaci středem vzal zodpovědnost na sebe a z hranice vápna mířil přesně 0:1. Za pár minut pak děravá obranná hra Nova dovolila soupeři další brejk (bylo jich opravu několik) a Madaj po zpětné přihrávce nemocného D. Hrubého vstřelil o břevno krásně druhou branku.

„Zatím jsem s jeho výkony spokojený. Je to mladý kluk, na forvardu je to těžké, přesto se prosazuje," chválil Bubeník mladou posilu ze Sparty Kladno.

V závěru poločasu ještě soudce neuznal gól J. Hrubého po pěkné přihrávce Madaje a Tlustý mířil v tutovce hlavou kousek vedle.
Po obrátce Novo hru jednoznačně srovnalo, Dobrá se už nikam nehnala. Na druhou stranu domácí vlastně vůbec k ničemu nepustila, brankář Jungr ani jednou nemusel chytat střelu a Brnovjakova mířila dost nad. Skóre se tak už nezměnilo, pouze počet hráčů na hřišti. Úplně na konci se totiž nesmyslně nechal vyloučit hostující enfant terrible Lukáš Tlustý. Během minuty si doslova vykoledoval dvě žluté karty.

„My ho v kabině prosíme, modlíme se, ale je to pořád stejné. Bojovník, srdcař, ale občas mu ta hlava nefunguje," usmál se trpce Miroslav Bubeník a dodal, že druhá půle byla už od jeho mužstva slabá. „Kvalitnější soupeř by nás potrestal. Novo naštěstí tolik kvality nemá," ulevil si.

Hodně zklamaný byl výkonem svého týmu domácí hrající kouč Oldřich Moc. „Sešlo se nás jedenáct, každý má místo jisté a takhle to dopadne. Co jsme si řekli, dělali jsme přesně opačně. Zařveme záda, pustíme si míč dozadu, zařveme vystřel, přihrajeme. Byl to hurá systém. Nezpracujeme míč, neběháme, komplikujeme si hru. Mohl bych pokračovat ještě hodinu," mračil se Moc.

Zdůvodnil také asi nejcitelnější absenci, útočníka Hadžiho Osmanoviče. „Slaví s Bosnou postup na mistrovství světa," rýpl si do spoluhráče, jehož do týmu nedávno přivedl. „Bohužel, chyběl nám. My byli dneska bez útoku, přitom doberská obrana každý zápas dělá hrubku. My ji k tomu nedonutili, kluci vepředu nehráli jak se má," dodal zklamaně.