Poctivec. Skvělý pohyb. Výborné skluzy. S postupujícím věkem stále více fotbalovosti, myšlenka, dokonalé kopy vyčnívající při standardkách. Padá z nich spousta hostouňských gólů. Zřejmě proto Čurda získal ocenění a poté, co pomyslnou korunu převzal z rukou slavného hosta hostouňského plesu Petra Kouby, poskytl Kladenskému deníku rozhovor.

Když vidím nabitou soupisku Hostouně, není to tak malé ocenění, co vy na to?
Máte pravdu a já si ocenění vážím. Je to roční zhodnocení mé práce pro tým.

Vypadá to, že v Hostouni máte kromě dobrých výsledků i skvělou partu, potvrdíte mou myšlenku?
Jasně, parta je výborná. Na krajský přebor se tady sešel hodně kvalitní tým složený z hráčů, kteří něco prošli. I proto si svého ocenění vážím. Určitě to ale není tak, že bych hrál na hřišti na svoje ego.

V týmu a vedle sebe v záloze budete mít nově Davida Hlavu, velezkušeného hráče s ligovými zkušenostmi, hvězdu krajských soutěží posledních let. Váš trenér a zároveň otec Martin Čurda řekl podle mě dobrou myšlenku, že vy ostatní, když budete chytří, Davidova příchodu využijete i pro sebe. Poslechnete ho, leccos okoukáte…
Davidovy kvality nemá cenu moc komentovat, je to nadstandardní a rozdílový hráč. Umí dát gól, má cit pro kombinaci, standardky. Hlavně je to i pohodový kluk, parťák a já s ním určitě soupeřit nebudu (úsměv).

Ceny vám předával Petr Kouba, bývalý brankář národního týmu, stříbrný medailista z ME 1996. jste mladší ročník, říká vám to jméno ještě něco?
Pochopitelně Petra znám, dokonce osobně přes Honzu Suchopárka. Je to legenda, něco dokázal a pro mě byla velká čest si s ním plácnout.

Hostouň slibuje na jaře ofenzivní fotbal. Co kromě něj fanouškům chystáte? Přece jen jste jen kousíček od pozic zajišťujících postup do divize!
Chystáme stoprocentně útok na nejvyšší příčky. Musí to být ale podložené dobrým fotbalem, ale jenom tím to nevyhrajeme. Určitě se budeme muset přizpůsobit bojovností, nasazením, ale to se u našeho týmu nebojím, protože prostě vnitřní sílu má a tou protivníky přehrává. Soupeři, jimž jsme dávali čtyři, pět gólů, se na nás sice připraví asi lépe, ale na druhou stranu těch devět vyhraných zápasů v řadě z podzimu nebyla žádná náhoda.