Obránce hostů Tomáš Vlasatý mínil, že měli víc štěstí než soupeř. Třeba když za stavu 1:0 neproměnil velkou šanci. „Místo toho dostali druhý gól,“ uvedl zkušený zadák a prozradil. že v poločase je kouč Zdeněk Kudela varoval před záludností vedení 2:0.

Po změně stran nabídlo utkání jiný obrázek. „Celý druhý poločas jsme se bránili. Domácí naštěstí neměli sílu v útoku,“ podotkl Vlasatý, který považoval za důležitý a možná zlomový moment vekou šanci Tuchlovic za 2:0, již na brankové čáře zmařil jejich bývalý hráč Roman Hejduk.

Lhota toho dopředu už moc nevymyslela. „Odešla nám záloha a při dlouhých míčích to měl Maty Kudela proti čtyřem obráncům nesmírně těžké,“ řekl borec fotbalového jména Sása.

Tuchlovické střídačce poprvé velel zkušený kormidelník mládeže SK Kladno Karel Příhoda. Bylo to jeho první seznámení s elitní krajskou soutěží. Do brány musel poslat Martina Šimka, jenž, ač celý týden netrénoval, nahradil zraněného Pospíšila.

„Škoda našich nevyužitých šancí a mého nepovedeného výkonu. První dva góly jdou jednoznačně za mnou,“ sebekriticky prohlásil zkušený gólman, jehož pokořili Kudela (23.), Šalamoun (41.) a v poslední minutě Danylych.

Přes porážku byl kouč Příhoda s přístupem hráčů spokojený a v druhé části také s hrou, když více využívali šířky hřiště.

„Měl jsem pocit, že jsme na tom byli lépe také fyzicky. Musím říct, že se kluci vyšťavili a udělali všechno proto, aby výsledek zkorigovali,“ řekl kouč, jenž třetí gól nepočítá, poněvadž padl v době, kdy hráli na tři obránce s tím, že v zájmu zvýšeného důrazu v šestnáctce vysunul dopředu k Fitkovi Tirola.