V neděli se dá jít v okrese hned na tři zajímavé fotbaly. V Hostouni nastoupí Vykáň s Lukášem Jarolímem i vizitkou pětkrát po sobě postoupivšího mužstva. Do Vraného zase dorazí Dobříš s Filipem Dortem a neutuchající touhou týmu po gólech. Budou to bitvy.

Ale hodně lidí ze Slánska pojede určitě i do Jedomělic. Derby s blízkým Slaným ale nebude zdaleka jen o body. A asi to nebude taková řež jak se ještě nedávno čekalo. Půjde o pomoc člověku, jehož zasáhla obrovská životní tragédie. Opora místního Sokola Martin Janda ztratila minulý týden při autonehodě manželku a její maminku, zůstala mu ale dcera Eliška, táta se sestrou a – fotbalisté.

Fotbal a sport celkově jsou v těžkých chvílích dobří pomocníci. I lidé kolem Martina ví, že teď potřebuje pomoci. Proto rychlá pomoc s veřejnou sbírkou, proto se bude při očekávaném derby se Slaným vybírat jen na Martina a jeho Elišku.

Proto bude v hledišti víc lidí než jindy.

Proto nepůjde jen o fotbalové fanoušky.

Jsem přesvědčen, že zajet tam v neděli na fotbal bude fajn.

Že domácí klub i spousta dalších lidí Martinovi pomohou.

A že historické chvíle prožívající Sokol Jedomělice bude nadále tím teamworkem a skvělou partou, jakou tady v posledních letech vytvořili.