První letošní gól po podzimu třetího celku divizní tabulky dal po změně stran ve své premiéře v A týmu dorostenec Kafka. S dvanácti góly druhý nejlepší střelec podzimní části České ligy U19 proměnil pokutový kop nařízený za faul na pronikajícího Boříka.

Autor branky stejně jako další mladík Kala nastoupil do druhého poločasu. Vystřídali Bartoše a Kalinu. Kouč Ivan Pihávek mínil, že první část patřila jeho svěřencům.

"Byli jsme lepší, hráli jsme slušně. V druhé už nám scházelo nasazení, což pramenilo z velkého celotýdenní fyzického zápřahu," řekl trenér s tím, že starší hráči tahali nohy a ani jejich mladší kolegové na tom nebyli lépe. Navíc pro Šímu a radu to byl první novoroční kontakt s týmem.   

Dokonce přiznal, že v pátek ráno uvažoval o zrušení zápasu, poněvadž se mu kvůli nemoci omluvil i Kroutil, a to už by bylo absencí až příliš. Nebýt dorostenců, kteří neodcestovali se svým týmem do Sokolova, tak by do Prahy asi neodjeli.

"Nakonec jsem utkání bral spíš jako dobrý herní trénink na kvalitní umělé trávě," podotkl Pihávek a dodal, že soupeř strhl výhru na svoji stranu díky brejkům po chybách v přechodové fázi.

Vykáň v utkání prostřídala osmnáct hráčů, včetně šesti zvažovaných posil většinou z vyšších soutěží (ČFL, Dukla). Bratři Jarolímové ale nenastoupili. "Na krajský přebor mají dobré mužstvo," pochválil Pihávek soupeře, který působil vyzrálým dojmem.

Kladno - Vykáň 1:2 (0:0).
Branka: Kafka.
Kladno, 1. poločas: Tesař - Bartoš, Štoncner, Rada, Kalina - Krsek, Borák Růžička, Bořík - Tóth, Nesládek. 2. poločas: Tesař - Bořík, Štoncner, Rada, Borák - Krsek, Kala, Růžička, Šíma - Nesládek (65. Tóth), Kafka.