Domácí dokonce sahali po třech bodech, protože vedli a měli více gólových šancí. Nakonec rozhodly až penalty, které v mrazu rozetnula až jedenáctá série, v níž museli kopat brankáři. Hostujícího Ungera Michal Pettík vychytal a pak sám pečetil prémiový bod.

„Určitě to neberu tak, že jsem byl hlavním aktérem, spíš to takhle vyšlo. Brankáři už museli jít a já to kopl tak jako v tréninku. Vyšlo to, ale já už budu kopat tak jednu v životě," pousmál se spokojený brankář, který dostal na podzim druhou šanci a chytil ji za pačesy lépe, vychytal pět bodů za dva zápasy. „Někdy to tak chodí. Tým dostal nějaký impuls, šanci dostali i další kluci a máme pět bodů. I když se Souší měly být tři," mínil.

Hostouň posílená šokující výhrou v Chomutově nabrousila zbraně i na dalšího severočeského soka. Důrazný Zachariáš ještě první šanci poslal vedle, ale další chyby hostů už využil Veverka – 1:0. Jenže v Hostouni dobře vědí, proč v poločase pouštějí do ampliónu hitovku Palo Habery Je to ve hviedach. V neděli sice nedopustili takový zkrat jako před čtrnácti dny s Neratovicemi, ale vyrovnat stále lepé hrající Souš nechali, když trochu zbytečně prošel centr na nehlídaného Hynka (66.).

V té chvíli mrzely o to víc neproměněná šance Nováka a následná bomba Krndžiji do břevna. Jinak byli domácí ve druhé části méně aktivní, ale šance měli i po vyrovnání. Trnka pálil nad, a pak si po akci Motlíka málem hosté dali vlastence.
Nedali, a tak rozhodly až zmíněné penalty, v nichž Pettík chytil hostům už tu první, jenže mečbol zazdil Veverka bombou, kterou naštěstí zastavila síť, jinak by skončila ve Hřebči. V jedenácté rundě učinil přítrž trápení mrznoucích fanoušků Pettík.

„Teď už bychom museli jít my trenéři," smál se trenér Hostouně Martin Čurda, který by prý ale volil rozběh ze dvou kroků a stopro by dal. „Míra Supáček (mimochodem bez kníru) by taky dal, akorát u Vacáka (Josef Vacovský) si nejsem jistý, jestli by k míči doběhl," vtipkoval kouč.

Zápas ale hodnotil i vážněji. „Spíš to beru tak, že jsme měli získat tři body, protože jsme udělali zase nevynucenou dvojnásobnou chybu, jaké jsme v Chomutově prostě neudělali. Na druhou stranu jsme hráli proti pátému týmu, hodně konsolidovanému, s velkými osobnostmi, které se z toho jen tak nepo…" říkal Čurda. On i předseda klubu Jiří Hondl se shodli na tom, že mužstvo bude chtít bodovat ještě ve Štětí, aby mělo klidnější zimu.

Hostouň – Souš 2:1 pk (1:0). Branky: 29. Veverka – 68. Hynek. Rozhodčí: Šálková.

Hostouň: Pettík – Hanuščík, Motlík, Boruta, Tvrzník – Marek, Čurda (90. Rouček) – Krndžija, Zachariáš (66. L. Krupička), Novák (66. Trnka) – Veverka.