Na Kladně se hrál velmi dobrý zápas dvou fotbalově vyspělých soupeřů. Domácí většinou drželi balon, jejich kombinační hra však v první půli nevyústila ve vyloženou příležitost. To kvalitní tým hostů čekal na svoji příležitost, přičemž si vypracoval dvě. Do vedení se ale dostal až po pauze. Potom co jejich gólman Sova kryl umístěnou ránu Kafky, zakončil kontr střelou k bližší tyči Jeník.

„To vyplývá z naší hry. Chceme hrát fotbal a pak se to po nepřesné přihrávce na nás valí. Takové góly na jaře dostáváme a ještě jsme se z toho nepoučili," posteskl si kapitán Kladna Jan Procházka.

Domácí byli odměněni za trpělivost vyrovnávací trefou potom, co si Nesládek na malém vápně pustil balon mezi nohama a za sebou pravačkou posadil míč k bližší tyči..

Zmíněný Procházka patřil mezi nejlepší hráče utkání. Sám by to však netvrdil. „V druhé půli jsme tam měli pár věcí, které jsem nevyřešil. Mohli jsme z toho jít sami na bránu. To mě mrzí nejvíc," řekl s tím že fotbalově jsou na tom velmi dobře.

„Oproti podzimu to ale nedokážeme gólově prodat," řekl s tím, že se potkaly špičkové týmy divize a tomu odpovídala úroveň zápasu.


Utkání se líbilo i trenéru hostů Jiřímu Kabylovi. Ale. „Tolik brejků jako dnes jsme ještě neměli. Mohli jsme dát minimálně čtyři góly a ne dovést utkání do penalt. Bylo to o nás. Dnes jsme body ztratili," prohlásil.

Kladno nastoupilo bez zkušených marodů Kaliny, Bartoše a Tótha. Od začátku dostal šanci dorostenec Kafka, jenž si svoji technikou, rychlostí či odvahou zakončit a obejít soupeře stává důležitým hráčem. Byl to on, kdo vymyslel gól na 1:1.

„Jsem rád, že dostávám příležitost. Je to náročné, ale už jsem si pomalu zvykl," usmál se šikovný mladík.

Rozstřel rozhodl brankář Kladna Tesař. První pokus soupeře chytil a poslední sám proměnil.