Ač jsou Pražené předposlední, nemají špatný tým. Pohled na celkové skóre potvrzuje, že prohrávají jen těsně.

"Bohužel pro ně nezvládají koncovky a potvrdili to i s námi," uvedl kouč vítězů Jiří Veselý a pochválil své svěřence za přístup a bojovnost.

"Po delší přestávce to nebyl z naší strany top výkon, o to víc si výhry cením, protože jsme ji vydřeli," dodal a pochvaloval si zdravé jádro mužstva.

V Praze měl k dispozici neuvěřitelných jedenáct hráčů do pole, přičemž po rozcvičení se rozhodl zápas vynechat zraněný Marek, na druhou stranu mužstvo posílil jeho hostouňský spoluhráč Kabele.

A hlavně po třech měsících nastoupil uzdravený Kaválek, jenž vstřelil dvě branky, včetně vítězné, již zaznamenal z desetimetrového kopu. Satani tím otočili nepříznivý stav 2:3.

Výhru jistil v power play Pražanů Vašák. "Projevila se šíře našeho kádru. Nebyli jsme tak unaveni, takže jsme ji hráli nahoře agresivně a soupeři jsme nic nedovolili," podotkl Veselý.

Zbývajícími střelci Kladna byli Jaráb a Šnídl.

V pátek ve 20.00 hodin Satani hostí Mladou Boleslav. Do  středočeského derby půjdou z druhého místa tabulky druhé nejvyšší soutěže, na které jim pomohl první Liberec výhrou v hale v té době druhého Jablonce. Na lídra ztrácejí tři body.

Kladno: Skalák - Jaráb, Kaválek, Stejskal, Chaloupka - Čurda, Müller, Kabele, Vašák - Šnídl, Bejbl.