„Je to sice hezké ocenění, ale fotbal je týmová hra. A náš tým naštěstí šlape, takže můj dík patří všem klukům, bez nich bych ocenění nemohl získat," usmívala se ikona hostouňského klubu František Motlík, který dostal také diváckou cenu (velký rozhovor s Františkem Motlíkem připravujeme na tento týden).

Za Motlíkem skončil na druhém místě Daniel Novák, s jehož tátou Tomášem dorazila na ples druhá ze dvou přítomných legend československého fotbalu – Tomáš „Bomber" Skuhravý. Třetí byl Ondřej Burant, všichni ocenění včetně žáků a dorostenců pak dostali ceny z rukou druhé přítomné celebrity – sparťanské legendy a olympijského vítěze z Moskvy 1980 Jana Bergera.

Osobností klubu se stal kapitán Michal Zachariáš, který si pozval na ples i někdejšího kumpána z ligového Kladna Václava Kalinu, trenérem roku kouč áčka Martin Čurda. Kdo také jiný, když tým vede krajský přebor. „To je fakt, ale po každém našem domácím utkání je tady Na Kyrově (restaurace) trenérů mraky," smál se Čurda.

Ples byl jako každý rok skvěle moderovaný Vlastou Korcem z Radia Impuls, sál byl namačkaný, tombola naditá. Nescházely ani lovecké trofeje, zdarma se podával kančí gulášek. K tanci zahrál zmíněný starosta Jiří Vild se svou kapelou. Šikovní chlapi.

Předseda klubu Jiří Hondl po velké děkovačce všem partnerům a pomocníkům, mezi nimiž vévodila jeho dcera Bára, popřál klubu co nejvíc dalších úspěchů, za nimiž ovšem z velké míry stojí právě on.

Nejlepší hráči Sokola Hostouň

A tým: 1. František Motlík, 2. Daniel Novák, 3. Ondřej Burant.
B tým: 1. Martin Seidl, 2. David Fábry, 3. Jiří Kubát.
Dorost: 1. Václav Kettner, 2. Pavel Vaňha, 3. Radim Linc.
Žáci: 1. Kryštof Vaněk, 2. Ondřej Hašpl 3. Tomáš Kuba.
St. přípravka: 1. Šimon Potužník, 2. Jiří Fanta, 3. Šimon Rákos. 
Ml. přípravka (stejná úroveň): Vojtěch Táborský, Štěpán Holoubek, Michal Šiktanc.
Osobnost roku: Michal Zachariáš
Trenér roku: Martin Čurda
Cena diváků: František Motlík.