Jako by někdo mávl kouzelným proutkem. Tým, který se pouhými dvěma body z předešlých devíti kol propadl se na předposlední místo, ve 20. dějství přejel rozdílem třídy o něco výše postavený Beroun. Přímo na lavičce u toho byl Horst Siegl starší, který v Jílovišti kope už jen za béčko.

Jenže poté, co minulá porážka v Mnichově Hradišti ukončila model s mladým hrajícím trenérem Kočím, vyslyšel prosbu majitele klubu Jana Nekoly o dočasnou výpomoc. Před utkáním vedl jeden trénink, své si řekl k sestavě, ve které přibyl druhý útočník, a hlavně vštěpil hráčům vítězný recept. Jak zněl?

Fotbal. Ilustrační snímek.
Rvačka na fotbale v Polepech. Rozpoutal ji závěrečný hvizd

„Hrát jednoduchý fotbal, po ztrátě hned napadat," prozradil Jiří Bezpalec, coby Sieglův vrstevník jasně nejzkušenější borec sestavy. „To nám vyšlo. Hráli jsme s velkým nasazením. Když je na lavičce Horst Siegl, tak se kluci přece jen víc vybičují," dodal bývalý druholigista.

Sám se, ač stoper, postaral o další záměr: vstřelit rychlý gól. I díky němu domácí vedli po sedmi minutách už 2:0. „Zaměřil se i na standardní situace, z nichž jsme dali první dva góly," přidal Jiří Bezpalec, který v zimě po půl roce oprášil zápasové kopačky, další kladné body pro bývalého sparťana.

Pokračování někdejšího krále ligových střelců u mužstva je ovšem nejisté. „Jak to bude dál, nevím. Když se nenajde jiné řešení, a bude mít zrovna volno, tak předpokládám, že nás povede," potvrdil Jiří Bezpalec, jenž v Jílovišti zároveň vykonává funkci sportovního manažera a v minulosti byl sám hrajícím koučem.

KP: Brandýs n. L. - Zbuzany
I hvězdné Zbuzany mají své dny. Odepisovaná Lhota jeden trefila

Ke změně v trenérském obsazení podle něj vedly hlavně neuspokojivé výsledky. „Hra byla v pořádku, ale potřebovali jsme body," uvedl Bezpalec. Za ustrnutím na čtyřech výhrách rozhodně nevidí nízký věk Jana Kočího na pozici hrajícího kouče. Někdejší mládežník Slavie nadále zůstal kapitánem. „Měl elán a tréninky na úrovni. Dal tomu náboj a moderní věci. Kluky to bavilo. Výsledky nebyly, protože jsme chtěli hrát hezký fotbal. Tato soutěž ale je hlavně o nasazení, důrazu, bojovnosti."

Pozici Jíloviště nepovažuje někdejší opora Neratovic či Benešova v závěrečné třetině přeboru za nikterak beznadějnou, přestože na příčky zajišťující záchranu tým aktuálně ztrácí. „Ve hře je ještě třicet bodů, takže šance je velká. Samozřejmě bude záležet na tom, kolik středočeských mančaftů spadne z divize. Naším jediným cílem je ale záchrana."

Ilustrační foto
Leggeri: Tak krásný fotbal se na této úrovni jen tak nevidí