„Jsem zklamaný z výsledku, ne z hry. Věděli jsme o ofenzivní síle soupeře, přesto jsme chtěli navázat na výsledek z Chomutova. Bohužel jsme udělali deset minut před koncem chybu," uvedl kouč Kladna Ivan Pihávek a opakovaně si posteskl, že mu chybí typický útočník. „Na to dojíždíme," dodal.

Trenér vítězů Přemysl Bičovský si po utkání hodně oddychl. „Tři body jsou zlaté, pokud bude hrát Kladno stejným způsobem jako proti nám, tak tady těžko bude někdo bodovat," uvedl a dodal, že byl spojený hlavně s úvodní dvacetiminutovkou, kdy se valila na kladenskou svatyni velká voda.

Severočeši hráli s velkým sebevědomím, nasazením, rychle a hlavně přesně. A také brzy vedli, když po narážečce na velkém vápně pálil k bližší tyči exkladenský Potočný, jenž v Kladně odehrál pár utkání když bylo farmou Bohemians 1905.

„Zápasu by slušela remíza, naštěstí jsme vyhráli. Je to neskutečné, jedeme jako mašiny," řekl po osmé výhře v řadě.

SK trvalo dvacet minut, než se dostal do zápasu. Hodinu pak byl lepší, svoji místy velkou převahu však vyjádřil pouze vyrovnávací brankou. Bylo to po spolupráci krajních záložníků. Centr Čížka dostal do sítě s pomocí soupeře Štoncner.

Zápas rozhodl dvanáct minut před koncem král divizních střelců Benda, který si naběhl na centr z pravé strany a s přehledem zacílil k Tesařově levé tyči. Byl to jeho dvanáctý gól. SK pak vrhl všechny síly do útoku. Stoper Hanzlík se vysunul do středu zálohy, soupeř však koncovku utkání zvládl, byť mu zatrnulo při voleji Boříka.

„Škoda, že se nám nepodařilo využít některou z možností. Možná to bylo také o zkušenostech," podotkl Pihávek.

Jeho protějšek Bičovský shrnul učinkování svého týmu jednoduše. „Měli jsme začátek a konec. Díky těmto dvěma periodám jsme zápas vyhráli," uvedl.