SK tak podruhé v řadě přišel v domácím prostředí o dva body chvíli před koncem. „Vítězství nám leželo na trávníku na podnosu a my si ho nesebereme," zlobil se brankář Michal Sedlák.

Domácí remíze neutekli ani po nejlepším výkonu podzimu. Tentokrát i slušně bránili, osudové chyby se ale nevyvarovali.
„Podle průběhu utkání jsem věřil, že to na konci uboucháme, že neuděláme žádnou hloupost. Mužstvo vypadalo koncentrovaně skoro celých devadesát minut. Dnes tam byl i náboj, z každého vyzařovalo odhodlání," konstatoval Sedlák.

Ve druhé brance stál jeho loňský parťák Jan Hůla, jenž pomohl SK k vedení hloupým faulem na Šímu. Holeček penaltu s přehledem proměnil. Pět minut na to výtečně hrající Tóth oblafl u brankové čáry obranu a s jeho zpětnou přihrávkou si pěkně poradil P. Růžička, jehož přízemní volej skončil u pravé tyče.

Kladno v této fázi náramně bavilo diváky a dokazovalo, že má na mnohem víc než ukazuje postavení v tabulce. „V tu chvíli jsem si říkal, že to nedopadne dobře. V té době jsme se nedostali ani za půlku," přiznal Hůla s tím, že si na základě posledních výkonů přijeli do Kladna pro tří body.

Místo aby SK přidal třetí branku ale Aritma Rybkou snížila a tentýž hráč ještě mířil do břevna! Čtyři minuty koncem Kladenští zbrkle rozehráli standardku a z protiútoku těsně předtím střídající Obusanya vyrovnal na 2:2.

Doběla byl po utkání rozpálený domácí kormidelník Ivan Pihávek. „To není možné, abychom takovým způsobem prohráli zápas. Opět jsme udělali chybu z kategorie dětských nebo naivních. Soupeř nakopne míč a my máme hráče za zády. Je to vyloženě v hlavách našich hráčů. Asi proto nehrají druhou nebo třetí ligu," prohlásil.

Jeho protějšek Tomáš Kubr mínil, že soupeři zbytečně darovali dvoubrankový náskok. „Zápas jsme si představoval jinak, když ale vyrovnáme krátce před koncem, musíme bod brát. Remíza asi byla spravedlivá," uvedl.

Kladno – Aritma 2:2 (2:1).
Branky: 24. Holeček z PK, 29. P. Růžička – 38. Rybka, 86. Obusanya. ŽK: Samek, Koiš – Michálek. Rozhodčí: Kubec. Diváci: 231.
Kladno: Sedlák – Koiš, Procházka, Hanzlík, Rada – Holeček, Samek, Frič, Šíma – Tóth (72. Krupička), P. Růžička (83. Kraus).