Slaňákům se povedla první půle, v níž ale dali jedinou branku a tři další velešance zpackali. První možnost měli domácí, ale hosté kontrovali tutovkou Tikovského, jenž však poslal svou hlavičku mimo. V 9. min. už Tikovský gólmana Svobodu překonal, ale míč kutálející se do brány stačil obránce vykopl.

Tikovský se dočkal až po půlhodině hry. Vysunul ho někdejší kanonýr a teď spíš elitní nahrávač Galbavý a přes teč Svobody míč skončil poprvé ve velimské bráně. Minutu na to, kdo jiný než Galbavý, vyslal do úniku mladíka Žahoura, jenže ten mířil pouze do Svobody.

Pak zahrozili párkrát i domácí a jednou měl brankář Cílek (nedávno přišel z Jedomělic výměnou za Pospíšila) štěstí, že míč udržel před brankovou čarou. Hned po pauze mířil domácí Houška těsně mimo, ale pak zase hráli Slaňáci. Stožický dvakrát neuspěl, ale podobně jako v první půlce Tikovský byl i on za aktivitu odměněn. V 70. minutě bombou k tyči zvýšil a bylo rozhodnuto, navíc Galbavý ještě nastřelil spojnici.

„Výhra a zisk třech bodů nás udržuje na špici tabulky. Ve vedru to byla výhra zasloužená a o bodovém zisku mohlo být rozhodnuto již v prvním poločasu, kdy jsme nevyužili dvě tři jasné gólové šance," mínil vedoucí slánského týmu Milan Šúr.