Velvary potřebují nutně body, aby udržely kontakt s vedoucími Tuchlovicemi, Slaný po sérii pěti proher zabředlo tam, kde nechtělo být, do boje o záchranu. Ve Velvarech ale přes velkou bojovnost podlehlo 0:2 a na body musí čekat dál.
„Máme teď tři tabulkově nejhorší celky soutěže, tam už zabrat musíme," je jasné trenérovi Slaného Martinu Novému před duely s Hradištkem, Lety a Cerhovicemi.

A sobotní derby samotné?

„Byla to jízda," prohlásil nadšený bývalý trenér Otvovic Petr Zábranský.

Domácí asistent David Vedral byl však po výsledku 2:0 spíš zklamaný. „Čekal jsem, že je pohrneme a nakonec jsem byl rád za dva góly," přiznal.

V prvním poločase byli domácí lepším týmem a vyjádřili to dvěma brankami. Nejprve Nádeníček po zaváhání posily z Kladna Výborného vysunul rychlonožku Dvořáka, jenž mu balon vrátil a velvarský kanonýr z poměrně těžké pozice křížnou ránou otevřel skóre.

V závěru půle dostal Císař v malém vápně prostoru jako na letišti a hlavou upravil na konečných 2:0. „Domácí sice byli lepší, ale nějaký tlak jsme jim nedovolili. O to víc je škoda dvou gólů, padly po úplně zbytečných chybách. Tak dobré mužstvo jako Velvary jich ale umí využít," konstatoval Martin Nový.

Po změně stran měli mírně navrch ohromně bojovní hosté. Zápas mohl dostat ještě větší náboj, pokud by Nykl po rohu nenapálil hlavou jen břevno (62.).

Ozdobou zápasu byly také souboje exligových hráčů uprostřed pole – Muchy s Radou. Holohlavému veteránovi se duel povedl, ve Slaném podává stabilní výkony hodné profíka.

„Byl nejlepším a nejnebezpečnějším hráčem soupeře. Nechal tam všechno a v tomto směru nemohu z našich řad nikoho vyzdvihnout," prohlásil David Vedral a dodal, že Slaný by si určitě nějaký ten bod zasloužilo.

„To bychom nesměli udělat ty dvě laciné chyby," pokrčil rameny Martin Nový, jenž musel dát dohromady sestavu bez elitních borců Galbavého a Tikovského. „Zda budou hrát proti Hradištku, to ještě netuším. Tikovský měl virózu, toho snad dohromady dáme, u Galbavého jde o zranění a tam netuším, jak to dopadne. To jde z týdne na týden," dodal Martin Nový.

Fotogalerii z utkání najdete ZDE