Votice nejsou oblíbeným soupeřem Velvarů. V nedávné minulosti dokázaly na jejich hřišti dvakrát vyhrát a bodovaly i tentokrát, když nesložily zbraně ani za stavu 0:3. Dvě minuty před koncem jim zajistil bod Štork, který hattrickem připravil lídrovi první domácí ztrátu. „Začali jezdit a bylo jich plné hřiště, zatímco my se tam neskutečně plácali a mysleli si, že to uhrajeme na tři nula," posteskl si domácí asistent David Vedral.

Velvary šly do vedení gólem do šatny, po centru Dvořáka se prosadil Červený. Během přestávky bylo i tak v domácí kabině rušno, ale chvíli po ní už bylo veseleji. Nádeníček proměnil penaltu za faul brankáře, a když po úniku z půlky hřiště přehodil brankáře, bylo to už 3:0.

Pak ale přišly velké chvíle Štorka. Nejprve potrestal domácí za váhavost při odkopu, pak Císař vyraženou střelu odvrátil jen k votickému střelci, který snížil na 3:2. V 88. minutě pak propadl prudký centr až na zadní tyč, kde Štork tečoval do sítě na konečných 3:3!

Hořká dvouminutovka Slaného

Slaný posílil proti Zavidovu brankář Kladna Sedlák, ale nebylo to nic platné. V rozmezí 34. a 36. minuty mu nedali při zakončení šanci zkušení Šnídl s Korčákem a Slaný, do té doby aktivnější (šance Galbavého a Kubašky pochytal Kukla), spadlo do útlumu. „Góly s hráči zacloumaly, mohli jsme klidně během minuty dostat od Šnídla i třetí," uznal vedoucí týmu Slaného Milan Šúr.

Jeho tým ale ve druhé části soka přišpendlil na jeho půlku a Galbavý brzy potrestal faul na sebe proměněnou penaltou (54.). Nápor domácích gradoval, Tikovského bombu vyrazil Kukla a poté Jančařík zkosil Stožického a musel předčasně pod sprchy (70.). Z TK ale Galbavý těsně minul, a když poté nevyužil tutovku Čablík a neujala se žádná z mnoha standardek, odvezl si Zavidov nečekané tři body. „Někteří hráči zklamali, asi dojde ke změnám v sestavě," mračil se Milan Šúr.

Pěknou fotogalerii Romana Mareše ze zápasu si prohlédněte ZDE