Také ve znamení souboje učitele s žákem bude sobotní duel v Tuchlovicích. Lídr tabulky přivítá Jílové, které tři poslední utkání vyhrálo.

Jeho současného kouče Zdeňka Haška přivedl v mládeži kladenské Sparty k trénování současný asistent Tuchlovic Miroslav Supáček.

Sám tehdy vedl starší žáky a začínajícímu kolegovi nabídli mladší. „Už tehdy prokázal, že je talentovaný," prohlásil Supáček jenž se na souboj o to víc těší, poněvadž později spolu pracovali také v SK Kladno.
Tuchlovičtí budou favority zápasu, mementem ale jsou dvě poslední domácí remízy s Velvary a Lety. První prý byly šťastná, druhá zase smůlovatá.

„Chtěli bychom konečně naplno bodovat, poněvadž diváci, kteří s námi byli v Zavidově, a bylo jich dost, si zaslouží vidět i vítězství na domácí půdě," prohlásil Supáček s tím, že na druhé straně hřiště očekává běhavého soupeře plného bývalých talentů Slavie vedených zkušeným koučem.

„Doufám, že nás Hašek ničím nepřekvapí. Myslím, že to pro něj bude velká výzva," mínil tuchlovický asistent s tím, že si s bývalým kolegou rád popovídá o začátcích. „Areál Sparty už neexistuje a zbyly nám jen vzpomínky," poznamenal Supáček. Tuchlovice půjdou do utkání v kompletním složení.

Kouč Jílového Hašek se na zápas obzvlášť těší, tuchlovický klub mu je sympatický.

„Líbí se mi mužstvo a fungování klubu. Dokáží zhodnotit na co mají. Myslím, že už přišla doba, kdy by se měli posunout výš a přeji jim to. Hráče a podmínky na to mají," řekl Hašek a rychle dodal, že se to soupeři samozřejmě pokusí v sobotu ztížit.

„Kvalita jejich kádru a našeho se však nedá srovnávat," tvrdil a nepřeceňoval zmíněnou sérii výher. „Porazili jsme čtyři mužstva, která jsou pod námi, nikoho jiného. Síla kádru Jílového má na to, aby nesestoupilo z I. A třídy, nemůže ale konkurovat celkům, které budou hrát o postup. Myslím tím Tuchlovice, Velvary a Černolice," uvedl Hašek a připomněl si, že mezi jeho první svěřence v žáčcích Sparty patřili také současní Tuchlovičáci Fitko, Brož a Peroutka.

Velvary přivítají Nespeky. Pohled na tabulku napovídá, že jejich soupeř má na kontě málo vstřelených branek, na druhou stranu minimálně inkasuje (11:11). Prověřit jeho defenzivu bude úkolem velvarského kanonýra Bohumila Nádeníčka.

„Věřím, že i když to je nováček a bude se chtít předvést, uděláme vše pro úspěch. Měli bychom ale zase začít střílet góly, poněvadž v posledním zápase v Černolicích jsme měli hodně šancí a vstřelili pouze jednu branku," uvedl v říjnu 27letý útočník, jenž ještě před dvěma lety patřil pražské Spartě, kde byl od dvanácti roků.

Od svých třiadvaceti ale chodil jen po hostováních. A že jich nebylo málo: Ústí, Sokolov, Vlašim, Roudnice. Chomutov, Motorlet.

Srovnávat má tudíž s čím. „Jsem hodně překvapený. Nevěděl jsem, co od toho čekat. Musím říct, že potkáváme zajímavé soupeře, kteří mají ve svých kádrech i bývalé ligové. Jsem spokojený nejen ve Velvarech ale i s úrovní soutěže," prohlásila velvarská letní posila,jež má na kontě už devět branek, pomalu tolik, co zítřejší soupeř dohromady.

„Je to i zásluha spoluhráčů, když mi budou takhle pořád nahrávat, tak nebude problém branky dávat. Doufám, že ještě nějaké přibudou a v tabulce se posuneme výš," přál si.