Sportovní kempy mládeže jsou v módě. Třeba hokejoví Rytíři na ten svůj lákají hráče z půlky Evropy. Však také mají co nabídnout, jména jako Jágr, Židlický, Plekanec, či Gudas mají světový zvuk.

Ve Švermově se ale hokej už dávno nehraje, tady vládne fotbal!

Baník připravil fotbalový kemp určený nejen mládeži, ale také trenérům. Na následující dva týdny si pak zajistil návštěvy lákavých jmen.

„Určitě by měli dorazit šéftrenér mládeže krajského svazu Milan Kormaník, asistent trenéra Mladé Boleslavi Filip Toncar, obránce Jablonce Víťa Beneš, ale ve hře jsou Bořek Dočkal ze Sparty nebo Tomáš Řepka z Hvozdnice," překvapuje hvězdným složením trenér dorostu Baníku a zároveň ještě jedna z hlavních opor A týmu Pavel Růžička.
Kromě velkých jmen dorazí i další borci spjatí hlavně s nedávnou ligovou minulostí kladenského fotbalu, David Hlava, Jaromír Šilhan, David Frič nebo brankář Mario Kolumbič.

Kemp je určen pro mládež ve věkových kategoriích 6-8, 8-10 a 10-12 let, tedy pro mladší a starší přípravku i mladší a starší žáky.

V příštím týdnu se bude konat v úterý 5. a ve čtvrtek 7. srpna a v dalším týdnu opět ve stejných dnech. Vždy od 8 do 17 hodin za cenu 500 korun.

„U mladších kategorií máme kapacitu dvaceti dětí zaplněnou jak hráči našeho klubu, tak dětmi ze spádových oblastí jako Vinařic, Brandýsku nebo Hrdlíva. Ve čtvrtek by měl dorazit Milan Kormaník z krajského svazu a ukáže modelový trénink i pro trenéry přípravek a možná podle času i pro žáky. Přijde také pár trenérů z okolí včetně nás z Baníku. Koneckonců i my se rádi vše přiučíme, abychom se posunuli o krok dál," komentuje Pavel Růžička.

Podle něj jde zejména o to, aby měly děti pestřejší přípravu a prázdniny. „Pro trenéry je to zkušenost, jelikož většina lidí jako jsou Robert Štochl, Jirka Polák, David Nedvěd, Radek Volf, já a jiní jsou kluci a zároveň rodiče našich hráčů, kteří nemají zatím tolik zkušeností s tréninkem mládeže," dodal Pavel Růžička.