Kladeňáci z ročníku narození 2001 jsou zvyklí vyhrávat, ale sobota jim v Třeboni dala pěkně přes prsty. Vstup do turnaje měli skutečně mizerný, když Žilině podlehli 1:8 a největšímu českému favoritovi – pražské Slavii, dokonce 1:10! Nestačili ani na Ústí. Naštěstí zbylé zápasy s Brnem, Ostravou a Bohemians vyhráli a postoupili do čtvrtfinále ze třetího místa.

Postup si přitom zajistili až v posledním duelu s mladými Klokany, proti nimž podali nejlepší výkon dne (3:1).

V neděli už mužstvo koučů Jaroslava Hrubeše a Karla Kreisingera hrálo skvěle. Ve čtvrtfinále si poradilo se silnou Příbramí, pak sice opět nestačilo v semifinále na Žilinu (1:5), ale v utkání o třetí místo přehrálo jednoznačně Most, který předtím senzačně vyřadil Slavii. „Asi jsme opravdu turnajové mužstvo. Sobota se nám až na závěr moc nevyvedla, ale neděle byla výborná a kluci makali. Na Žilinu ani při maximální snaze neměli, stejně jako nikdo jiný na turnaji," uznal Jaroslav Hrubeš.

Výsledky Kladna:

Skupina B:
SK – Žilina 1:8 (branka Pospíšil), – Slavia 1:10 (Jeřábek), – Sparta Brno 2:1 (Šnobl, Pospíšil), – Ústí n/L 2:4 (Pospíšil, Jeřábek), – Bohemians 3:1 (Hrubeš 2, Strnad), – Ostrava 5:3 (Pospíšil 2, Vrba 2, Hrubeš). Čtvrtfinále: Příbram – Kladno 1:2(Pospíšil, Šnobl). Semifinále: Kladno – Žilina 1:5 (Šnobl). O 3. místo: SK Kladno – FK Baník Most 7:3 (Donát 2, Hrubeš 2, Vrba, Pospíšil, Šnobl).

V sobotu 2. února se hraje ve sportovní hale Centrum u Sletiště obrovský turnaj Sport Invest Cup (8-18.30). Už podle názvu je jasné, že hlavním partnerem klání je společnost nejvlivnějšího Kladeňáka na českém fotbalovém nebi - hráčského zástupce Petra Čecha a mnoha dalších sportovců - Viktora Koláře. 

Tomu také odpovídá startovní listina, do Kladna totiž zamíří špička českého mládežnického fotbalu v čele s Viktorkou plzeň, Spartou a Slavií. Držet palce budeme i talentovanému kladenskému výběru. 

Startovní listina Sport Invest Cupu

1. SK Kladno 1
2. FK Motorlet Praha
3. FC Viktoria Plzeň
4. FK Baník Most
5. FK Dukla Praha
6. FK Admira Praha
7. Bohemians 1905
8. AC Sparta Praha
9. SK Slavia Praha
10. SK Kladno 2