Navrch na tabuli i na hřišti měli domácí. Už jistý postupující porazil svého soka 5:3. Úplně snadné to ale neměl, poněvadž záhy prohrával, pak hosté vyrovnali na poločasových 2:2 a ještě snížili na 4:3.


Patronem vítězů byl internacionál Tomáš Ujfaluši, kterému se výkon jeho týmu líbil. „Kluci hráli výborně, musím fakt říct, že jsou mezi nimi šikovní fotbalisté a k tomu dva skoro pětadvacetigóloví střelci," uvedl a uznal, že jim dala Unhošť zabrat. Zejména útočník Neuberger. V poločase prý hráče nabádal k trpělivosti. „Byl jsem si jistý, že nějaký gól ještě dají."

Sportovní liga základních škol.
Kladenské Sletiště je připraveno na velké atletické finále

Na unhošťské straně byl patronem Luděk Zelenka. Autora 93 prvoligových gólů překvapilo sdělení, že jeho mužstvo bylo outsiderem zápasu. „Nepřišlo mi to tak, i když tam malý rozdíl byl. Domácí byli hrozně silní, ve všech řadách měli dobré hráče," řekl s tím, že Unhošť ho překvapila. „Hrála otevřeně, dobře zachytal brankář a vpředu měla výborného Neubergera," uvedl a pochválil efektivitu celku.


U všech branek hostů byl zmiňovaný Roman Neuberger, střelec dvou branek. „Myslím, že to bylo hezké utkání, nedopadlo ale, jak jsem si představoval. Věřil jsem totiž, že vyhrajeme. Mrzí mě, že jsme neudrželi alespoň remízu z poločasu," řekl a přiznal, že namoklý trávník mu vyhovuje.
Rovněž tři body si připsal kapitán vítězů Martin Servus. Dvakrát posadil balon na hlavu svým spoluhráčům po rohovém kopu. Jeho jediný zásah do černého znamenal vyrovnání na 1:1.

Okoř se šťávou má za sebou další úspěšný ročník, příští bude jubilejní.
Okoř se šťávou má za sebou další úspěšný ročník, příští bude jubilejní

„Přišel jsem ráno v osm z vinárny, jinak bych ho nedal," smál se na velmi zajímavé a zábavné pozápasové Tiskoffce, kde si padli do oka s bavičem Jakubem Kohákem, jenž prý na tom byl s ranním příchodem podobně.


Krátce po utkání prohlásil, že je soupeř překvapil nasazením. "Čekali jsme to jednodušší. Užili jsme si to i díky pěkné návštěvě."

Ujfaluši přispěl týmu na rozlučku, na kterou byl také pozván. Zelenka se nenechal zahanbit a pošle do kabiny Unhoště sud piva. Už s ní měl jednou čest, když ji komentoval v Doksech při projektu Můj fotbal živě. „Měl jsem trošku strach, jestli jsem je v televizi nepohanil. Kromě dvou řekli, že jsem na ně byl mírný," usmál se.

Ilustrační foto
Budování podzemních kontejnerů se opozdí